donderdag 7 juni 2012

Westerse marionet Ban ki Moon steunt ook Staatsgreep in Syrië door President Assad weg te wensen

In het onderstaande bericht (1) horen we onze Westerse 'neutrale' secretaris Generaal van de Verenigde Naties opnieuw duidelijk partij kiezen in het conflict rondom Syrië. Zoals hij ten tijde van Libië ook achter de NAVO-landen en de golfstaten aanliep, toont hij nu wederom zijn ware gezicht. Voor het gemak concludeert hij zelf ook maar dat het bloedbad in Houla door de Syrische regeringstroepen zou zijn uitgevoerd - terwijl dat alleen maar onwaarschijnlijker is geworden de laatste week - en ook haalt hij de moordaanslagen in de regio van Hama erbij.

Ook onze Amerikaanse oorlogsqueen heeft weer ferme gewelddadige taal laten horen door steeds harder te krijsen dat alles wel weer goed zal komen zodra president Assad opstapt, waarbij er wederom gespeeld werd met het idee dat ze desnoods de veiligheidsraad links laten liggen en lekker op eigen houtje hun ding gaan doen met de landen behorend tot de vijanden van de regering Assad, zoals Turkije, Qatar, Saudi Arabië en de meeste NAVO-landen (2).

Vanzelfsprekend botst het plan van Clinton volledig met het door de VN-veiligheidsraad goedgekeurde 6-puntenplan van Annan.

Gelukkig is Annan minder geneigd om zomaar een slaafje te spelen van de Westerse mogendheden - zoals hij tijdens zijn leiderschap van de VN toonde door te blijven praten met Saddam Hoessein en de invasie in Irak te veroordelen omdat het tegen het VN-handvest indruisde.

Annan staat dan ook open voor een Russisch voorstel om de landen te verzamelen die werkelijke invloed hebben in Syrië, waaronder Turkije en Iran (2, 3)BRONNEN
(1) http://www.rt.com/news/assad-monitors-trying-reach-292/
(2) http://www.rt.com/news/assad-power-transition-clinton-241/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/rusland-wil-ook-turkije-en-iran.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten