dinsdag 12 juni 2012

Syrische Milities worden overspoeld met anti-tankwapens vanuit Buitenland en VS beschuldigt Rusland voor levering helicopters aan Syrische Overheid

Het blijft een klus om steeds maar weer opnieuw correcties uit te voeren op de manier waarop de berichtgeving in Nederland en het vrije westen zó enorm gekleurd is ten gunste van de gewapende milities en ten nadele van de Syrische overheid.


Dit keer heeft het Amerikaanse keizerrijk weer eens gesproken, en wel over de levering van helicopters aan de Syrische regering. In het onderstaande teletekstberichtje valt daarover het een en ander te lezen:


Onderaan staat dat de opstandelingen er steeds vaker in slagen om tanks te vernietigen. Terwijl Hillary 'We came, we saw, and then he died' Clinton Rusland ervan beschuldigd 'het geweld te laten escaleren' in Syrië door helicopters te leveren aan het land, worden er geen vraagtekens geplaatst bij hoe het toch mogelijk is dat die gewapende milities over zoveel anti-tankwapens en andere munitie beschikken. Die komen zeker ook uit Rusland?

Er worden regelmatig vondsten gedaan van wapens door het Syrische leger waarbij Clinton op geen enkele manier verwijtend spreekt tegen Saudi-Arabië of Qatar omdat zij het geweld hierdoor laten escaleren. Het zijn juist deze gewelddadige groeperingen die verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de aanslagen, de bloedbaden en de vele moordpartijen tegen Syrische overheids- en veiligheidspersoneel.

Waarom zou Saudi-Arabië en Qatar met de onvoorwaardelijke steun van de VS (en Europa) wel volop wapens mogen aanleveren om een gewapende opstand in een ander land aan te wakkeren, en zou Rusland niet helicopters mogen leveren aan de regering van een land die probeert het hoofd te bieden aan zo'n dergelijke opstand?

Het past allemaal in het spel van het Westen om Rusland, China en Iran neer te zetten als het kwaad die het gruwelijke bewind van Assad steunen, en het westen te profileren als strijders voor de mensenrechten en democratie.

Ook interessant in deze context, een bericht van 12 juni 2012: Foreign Ministry: US Administration Continues Blatant Interference in Syrian Affairs and Open Support for Terrorists (http://www.sana.sy/eng/21/2012/06/12/424977.htm)1 opmerking:

  1. Als één ding duidelijk is dan is het dat deze gewapende milities géén strijders zijn voor democratie en mensenrechten en sociale, progressieve vooruitgang. Integendeel!

    Om hier wat meer inzicht te krijgen lees de open brief van de Syrische communistische partij van september 2011, dat de situatie in Syrië goed beschrijft.
    http://www.ncpn.nl/manifest/2011/09/syrie.htm

    BeantwoordenVerwijderen