donderdag 7 juni 2012

Syrische Regering stelt Gewapende Bendes Ultimatum op 7 juni 2012

Volgens een bericht op het Iraanse Press TV (1) heeft Syrië de militanten in het land op 7 juni 24 uur de tijd gegeven om hun wapens neer te leggen alvorens het leger een offensief zal starten.

Archieffoto van militanten in Idlib (1)


Het is jammer dat het zover is gekomen, maar als de oppositie weigert te spreken en bovendien waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de ene slachtpartij na de andere, dan rest de regering niets anders dan het weer terugveroveren van de gebieden die zijn bezet door de troepen die door de westerse landen en de golfstaten worden gesteund.

Het regeringsleger van Assad was er destijds in geslaagd om het gewapend verzet te breken in Homs, waarbij vele opstandelingen zich hebben overgegeven. Daarnaast zijn veel buitenlanders gearresteerd en wapens in beslag genomen. De vrede keerde toen terug in die regio, totdat het staakt-het-vuren in ging, waar de oppositie maximaal gebruik van heeft gemaakt door zich te hergroeperen, te herbewapenen en volop aanslagen te plegen.

Zodra het leger gaat aanvallen, zal de westerse propagandamachine dat naar alle waarschijnlijkheid weer aanpakken om te laten zien hoe gruwelijk het bewind van Assad wel niet is. Alsof het Amerikaanse leger stilletjes zou toekijken als allerlei steden in de VS worden overgenomen door gewapende troepen die politieagenten neermaaien, overheidsgebouwen vernietigen en burgers doodt die het verzet niet willen steunen.

Als deze gewapende bendes dan ook nog eens gesteund zouden worden door buitenlandse landen dan zal het Amerikaanse leger snel en hardhandig optreden om de veiligheid en de orde voor haar burgers weer te herstellen.

Het lijkt me redelijk dat de regering van Assad ook die rechten heeft.

Bron:
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/06/07/245014/syria-warns-militants-to-lay-down-arms/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten