maandag 11 juni 2012

NAVO en GCC bereiden grootscheepse desinformatie campagne voor in en over Syrië

Volgens een bericht van Thierry Meyssan van Voltairenet wordt er een grootscheepse desinformatiecampagne voorbereid in Syrië door de NAVO en de Golfstaten om een staatsgreep te forceren.Thierry Meyssan verwacht dat mogelijk al vanaf 15 juni de Syriërs niet meer in staat zullen zijn om hun eigen nationale TV te zien. Vanaf dat moment zullen de programma's worden gemaakt door de CIA. Er zullen weer beelden worden getoond van massamoorden waarvan de schuld weer in de schoenen zal worden geschoven van de Syrische overheid.

Er zullen beelden worden gepresenteerd van demonstrerende mensen, regeringsleden die ontslag nemen, en uiteindelijk ook van een vertrekkende president Assad. Er zullen beelden worden gefabriceerd van rebellen die in alle grote steden zullen zijn, en zelfs beelden van een nieuwe regering die zich in het overheidsgebouw aantreedt. Dit is al eerder gebeurd, namelijk ten tijde van de aanval op het Libische Tripoli (4).

Deze desinformatie-campagne wordt rechtstreeks vanuit Washington georchestreerd door Ben Rhodes, de nationale vice-veiligheidsadviseur. De bedoeling van deze aanpak is om het Syrische volk te demoraliseren. Op deze manier zullen de NAVO-landen erin slagen om toch een staatsgreep in Syrië te forceren zonder het land binnen te vallen, vanwege de tegenwerking van Rusland en China in de veiligheidsraad.

Omdat er in Syrië haast alleen met satellieten wordt gewerkt hebben de golfstaten de macht om de Syriërs de programma's aan te bieden die ze willen. Ze hebben de nationale TV-zenders al verbannen van hun satellieten (2), maar hebben dus de mogelijkheid om het Syrische volk te voeden met hun eigen anti-Assad propaganda, die overigens ook naar hartelust wordt verspreid door de Nederlandse media.

Thierry Meyssan

Volgens Meyssan zijn er allerlei bijeenkomsten geweest in plaatsen als Doha en Riyadh van PsyOps-officieren die ingebed zijn in zenders als Al-Jazeera, CNN, BBC, Al-Arabiya, Fox News, France 24 en zelfs MTV. Het is bekend dat deze   Psychologische Operaties Eenheden van het Amerikaanse Leger al sinds 1998 actief zijn bij CNN.

De techniek van wederkerige validatie werd toegepast, waarbij alle media elkaar herhalen en herhalen, waardoor leugens zich als een waterval verplaatsen op een manier die plausibel lijkt voor de gewonen burgers. Ook via 40 Wahabistische TV-kanalen wordt opgeroepen om alle christenen naar Beiroet te jagen, en alle Alawieten te doden.

Er zou een bijeenkomst geweest zijn van technici die met computersimulaties fictieve foto's en beelden zouden gaan maken die door de westerse media kunnen worden verspreid. De afgelopen weken zijn er sets nagemaakt in Saudi Arabië van de Syrische presidentiële paleizen, en van de grote pleinen in Aleppo, Damascus en Homs. Dergelijke studios bestaan al in Doha, Qatar, maar waren niet voldoende.

Dan is er nog een bijeenkomst geweest van generaal James B. Smith, een VS-ambassadeur, een vertegenwoordiger van Groot Brittannië en Prins Bandar Bin Sultan (ook wel door de VS-pers 'Bandar Bush' genoemd omdat George Bush hem wel eens zijn geadopteerde zoon noemde).

In deze bijeenkomst werden de media-acties gecoördineerd met die van het vrije 'syrische' leger, waarin de huurlingen van prins Bandar een beslissende rol spelen.Deze operatie zou al maanden gaande zijn, maar de Amerikaanse Veiligheidsraad zou alles hebben versneld toen duidelijk werd dat president Poetin van Rusland gezegd zou hebben dat hij - indien nodig zelfs met geweld - zal voorkomen dat de NAVO illegaal operaties gaat uitvoeren in Syrië (zie ook (3))

De operatie heeft twee doelen: ten eerste is daar het verspreiden van leugens en valse informatie, en ten tweede het censureren van alle mogelijke reacties.

Het aanpakken van satellietzenders voor militaire doeleinden is niet iets nieuws overigens. Volgens Thierry Meyssan hebben de VS en Europa al Libanese, Palestijnse, Iraakse, Libische en Iraanse TV-kanalen geblokkeerd. Er zijn geen enkele satellitiet-kanalen op een andere plek in de wereld geblokkeerd.

Meyssan haalt vier voorbeelden aan uit het recente verleden waarbij de media op grote schaal valse informatie hebben verspreid:

In 1994 werd in Rwanda door 'Free Radio of the Thousand Hills' het signaal gegeven voor de genocide met de herhaling van 'Vermoord de Kakkerlakken'In 2001 heeft de NAVO de media gemanipuleerd met een bepaalde interpretatie van de 9/11-aanslagen om zo haar eigen agressie op landen als Afghanistan en Irak te kunnen rechtvaardigen. Het was toen ook al Ben Rhodes die achter het verzinsel van de Kean/Hamilton Commissie Rapport zat over de aanslagen.

In 2002 heeft de CIA vijf kanalen gebruikt (waaronder Televen, Globovision, ValeTV and CMT) om het publiek te laten geloven dat fantoom demonstranten de gekozen president Hugo Chavez hadden gevangen en hem hadden gedwongen af te treden. In werkelijkheid was hij het slachtoffer van een staatsgreep.

In 2011 heeft France 24 gefunctioneerd als een ministerie van informatie voor het Libische NTC (National Transitional Council) volgens een getekend contract. Tijdens de slag op Tripoli, heeft de NAVO valse studiobeelden verspreid via Al-Jazeera en Al-Arabiya, waarbij fantoom beelden werden getoond van Libische rebellen op het centrale plein in Tripoli, terwijl ze in werkelijkheid nog ver weg waren. Hierdoor werden de inwoners van Tripoli ervan overtuigd dat de oorlog was verloren en gaven ze al hun verzet op.

Meyssan stelt dat tegenwoordig de media niet alleen meer oorlogen ondersteunen, maar ook oorlogen maken. Deze procedure schendt het internationaal recht, en wel vooral artikel 19 van de universele rechten van de mens, welke stelt dat iedere wereldburger recht heeft om alle informatie te kunnen verkrijgen via de media.

Ook schendt het enkele resoluties die door de Algemene Vergadering van de VN zijn aangenomen, zoals resoluties 110, 381 en 819 welke verbieden dat er obstakels worden geplaatst die de vrije informatieverstrekking blokkeren (zoals het afsluiten van de Syrische TV-kanalen). Zo spreken de resoluties zich ook uit over dat alle propaganda die een bedreiging vormt voor de vrede en iedere daad van agressie een misdaad is tegen de vrede en de wreedste is van alle misdaden omdat het oorlogsmisdaden en genocide faciliteert.

Verspreid deze informatie naar zoveel mogelijk mensen zodat we met zijn allen niet opnieuw in de val van de NAVO-landen en hun media trappen zoals vorig jaar in Libië.
Update 3 juli 2012: Door de vele aandacht die is gegenereerd door dit thema zou het plan volledig zijn gecanceled. Hieronder een uitgebreide analyse van Thierry Meyssan over de achtergronden van het moeten cancelen van dit grootscheepse propagandaplan:

bron:
(1) http://www.voltairenet.org/a174585
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/arabische-liga-censureert-syrische-tv.html
(3) http://rt.com/usa/news/us-syria-president-reports-584/
(4) http://stopwarcrimes.wordpress.com/2011/08/22/al-jazeeras-fake-green-square/

extra:
(-) http://www.sana.sy/eng/21/2012/06/12/424899.htm - Bomaanslag op Syrisch TV-station (12 juni 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten