maandag 16 juli 2012

Lavrov wil geen Hoofdstuk 7 Resolutie en benoemt hypocrisie en Chantage van Westerse Landen


Persoonlijk mag ik de krachtige taal van Sergej Lavrov erg. Hij heeft in mijn mening het internationaal recht achter hem als hij kritisch spreekt over de manier waarop de verschillende westerse en arabische landen omgaan met de situatie in Syrië.

Binnen Westerse kringen is het populair geworden om Rusland en China neer te zetten als verantwoordelijke landen voor het voortgaan van het conflict in Syrië. Lavrov benadrukte dat Rusland juist een zeer constructieve rol heeft gespeeld en zal blijven spelen met betrekking tot Syrië. Hij veroordeelt de wijze waarop de westerse landen het akkoord van Genève al meteen op de dag zelf anders uitlegde dan zoals het bedoeld was.

Onderdeel van het akkoord was dat beide zijden onder druk gezet zouden worden om het geweld te stoppen, maar er is geen enkel signaal dat het westen haar invloed heeft ingezet om de gewapende opstandelingen - die het liefst alles wat met de regering te maken heeft vernielen of doden - tot rust te manen.Het oude plaatje blijft vanuit de (tomaten) mond van Hillary Clinton komen (4) en dat is dat alles gericht moet worden op het veroordelen en onder druk zetten van de Syrische regering. Het leger zou zich volledig moeten terugtrekken zodat het gewapend verzet hun vernietigingspad kunnen doorzetten.

De westerse landen spreken met twee tongen: enerzijds pleiten ze voor vrede, maar tegelijkertijd kiezen ze duidelijk partij in een conflict door vooral de door haat-gedreven gewapende moslims te voorzien van geld en wapens.

Laten we hopen dat Rusland haar rug recht houdt en weigert in te stemmen met een Hoofdstuk 7 resolutie, want dat zou de deur openen voor een toekomstige militaire interventie. Rusland wil graag een voortzetting van de waarnemingsmissie, maar wordt gechanteerd door landen als de VS die stellen dat ze alleen een voortzetting goedkeuren als er ook een hoofdstuk 7 resolutie volgt.


Op hoog niveau worden er smerige spelletjes gespeeld. Dat moge inmiddels wel duidelijk zijn, evenals dat het duidelijk is wie de grootmeesters zijn in dit soort spelletjes.

See analysis on Press TV on this topic at July 17, 2012:
http://www.presstv.ir/detail/2012/07/17/251397/us-never-allows-syria-decide-its-fate/


bronnen:
(1) http://www.sana.sy/eng/22/2012/07/16/431687.htm
(2) http://www.rt.com/news/blackmail-resolution-syria-lavrov-255/
(3) http://www.presstv.ir/detail/2012/07/16/251260/syria/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten