vrijdag 27 juli 2012

Bron uit Qatar: Turkse stad Adana centrum voor Levering Wapens aan Syrische Oppositie

Volgens een bron afkomstig uit Qatar heeft Turkije in de stad Adana een knooppunt opgericht van waaruit de Syrische opstandelingen hun wapens krijgen. Deze wapens zouden niet alleen geleverd worden door Turkije, maar ook door Saudi Arabië en Qatar (1).


Volgens deze bron worden niet alleen de wapens vanuit Saudi Arabië en Qatar hier doorgesluisd, ook worden er veel communicatiemateriaal vanuit Adana doorgestuurd naar Syrië. In Adana is al een Turks-Amerikaanse legerbasis. De bron maakt niet duidelijk of deze nieuwe geheime basis ook op deze legerbasis, welke de naam Incirlik draagt, is terug te vinden.

Er lijken zo meer mensen in Qatar gewetensproblemen te krijgen met de medogenloze wijze waarop Qatar via Turkije bloed laat vloeien in Syrië. Laatst was er een ambtenaar zelfs gevlucht naar Venezuela om zijn verhaal wereldkundig te kunnen maken (2).

Update 28 juli 2012: Ook RT besteedt aandacht aan dit onderwerp over de mogelijke duivelse rol van Turkije in de escalatie van het conflict in Syrië (3).

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/07/27/253063/secret-turkey-base-equips-syrian-rebels/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/klokkenluider-qatar-onthult-ware.html
(3) http://www.rt.com/news/syria-rebel-base-turkey-qatar-230/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten