zaterdag 21 juli 2012

Westerse Machten steunen Moordende Milities in Damascus, Syrië

Het is voor mij echt tenenkrommend om te zien hoe de berichtgeving over Syrië eruit ziet in Nederland. Laten we eens een blik werpen op een fragment van Nieuwsuur van 20 juli 2012. Het gaat hierbij om het veto dat China en Rusland uitspraken over een hoofdstuk 7-resolutie van Engeland die het mogelijk zou maken om de gewapende bendes in Syrië met militaire macht te ondersteunen.

Deze uitermate agressieve en geweld-oproepende resolutie die zich alleen richt tegen de regering terwijl het land wordt geterroriseerd door allerlei bewapende bendes die alles vernietigen dat op hun pad komt en het niet met hen eens is, wordt in het onderstaande fragment gepresenteerd als zijnde een resolutie die eindelijk eens iets gaat doen aan de situatie in Syrië.


Hierbij worden China en Rusland neergezet als landen die er voor zorgen dat het geweld in Syrië verder doorgaat. Terwijl de vredige situatie in Damascus wordt vernield door deze bendes komen die figuren als Hague en Rice met opmerkingen dat het niet de bendes zijn die verantwoordelijk zijn voor het geweld in het land, maar de overheid. En het wordt op zo'n wijze gebracht in het nieuws dat veel mensen dat nog gaan geloven ook.

Zelfs de BBC - normaal ook niet vies van pro-westerse propaganda - plaatste op 20 juli een berichtje over de vluchtelingen vanuit Damascus naar Irak (1). Zij spraken over die lui die de westerse landen willen ondersteunen met hun resolutie, namelijk als zijnde ongelikte agressieve bendes die meedogenloos tegenstanders en families doden en mensen verjagen uit hun huizen.

Het standpunt van Rusland en China wordt niet eens uitgelegd. Hun standpunt is altijd geweest dat beide partijen in het conflict met elkaar in dialoog moeten komen. In Geneve is daar eind juni zelfs met de agressieve westerse landen nog een akkoord over ondertekend. Maar de westerse landen hebben niets gedaan aan hun belofte om hun gewapende bendes tot een dialoog te dwingen. Ze zijn alleen maar doorgegaan met hun onvoorwaardelijke steun aan deze extremisten door alleen de Syrische regering maar zwart te maken.

(1) http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-18930876

Geen opmerkingen:

Een reactie posten