vrijdag 27 juli 2012

Westerse plannen om Damascus en Aleppo over te nemen lijken faliekant te mislukken

In deze analyse van de in Syrië woonachtige Thierry Meyssan van Voltairnet.org van 25 juli 2012 horen we dat er naar schatting zo'n 4000 Rebellen zijn gesneuveld in Damascus, waarbij het vooral zou gaan om buitenlandse strijders uit landen zoals Jordanië. Omdat het leger volop steun kreeg van de bevolking van Damascus wisten ze snel de brandhaarden en schuilplekken te vinden van deze gewapende vrienden van de EU (druk op cc voor engelse ondertiteling bij het onderstaande verslag)
Hierdoor werd de slag van Damascus al snel een complete mislukking voor het Westen. Ze lieten zich echter niet uit het veld slaan en begonnen al snel een nieuw offensief door allerlei strijders uit Turkije te laten stromen om daar het Syrische volk het leven zuur te maken. Omdat het leger daar relatief minder sterk aanwezig was, duurde het langer, maar ook daar is de strijd voor de voornamelijk buitenlandse huurlingen niet zo gunstig verlopen, ook al gaat hij nog altijd door.

Toen dit allemaal niet zo lekker liep - en de westerse aanslag op de militaire en veiligheidstop van Syrië niet leidde tot desertie binnen het leger - werd het oude paard van stal gehaald, namelijk die van de massavernietigingswapens (1). Het is een uitermate trieste vertoning en vooralsnog houdt het Syrische volk de rug recht tegen de imperialistische stoten van de jihadistische strijders.

Update: deze video was van 25 juli 2012. De infiltratie van de gewapendes bendes in Aleppo lijkt een lastigere kluif te worden, omdat deze lui zich schuil kunnen houden onder burgers, waarvan de geruchten al de ronde gaan dat ze worden verboden hun huizen te verlaten, zodat ze als burgerlijk schild kunnen worden gebruikt door deze militanten die chaos komen brengen in de grootste stad van het land.VOETNOOT
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/wanhopige-westerse-propaganda-stort.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten