dinsdag 17 juli 2012

Westerse Propaganda Machine slaat op hol: Syrië zou nu ook al chemische Wapens willen inzetten

Het Westerse propaganda-apparaat moet op volle toeren draaien omdat het allemaal niet zo best verloopt. De enige manier om dan toch nog het initiatief te houden is door steeds harder te gaan schreeuwen en vooral veel aandacht te generen voor allerlei uitspraken die goed in straatje passen van de Amerikaans-Europese doctrine over Syrië.Het laatste staaltje hiervan konden we op teletekst aantreffen in de ochtend van 17 juli 2012


Deze Nawaf Sares (afbeelding boven) was al ontslagen als Syrische ambassadeur in Irak en nu krijgt hij in de westerse media alle aandacht om zijn giftige woorden te spuien. Zo haalt hij het altijd angstwekkende onderwerp aan van de chemische wapens. Het valt nog mee dat er niet over atoomwapens wordt gesproken.

Al in juni werd er gesproken over Israëlische beschuldigingen dat Syrië chemische wapens zou gaan inzetten tegen haar bevolking (1). Ook Israël wil graag af van de erg pro-Palestina regering van Syrië.

Het is nog wachten op de beschuldiging dat Assad viagrapillen verstrekt aan zijn troepen om vrouwen te verkrachten in Homs.

Deze propagandastunt komt op het moment dat duidelijk is geworden dat het zogenaamde bloedbad van Treimseh, helemaal geen bloedbad was maar vooral een vuurgevecht tussen enerzijds het Syrische leger en anderzijds het leger van de oppositie, waarbij dan ook vooral jongemannen zijn overleden.

De huidige vredesmissie in Syrië loopt af en de oorlogszuchtige westerse leden van de veiligheidsraad willen eigenlijk af van deze waarnemingsmissie omdat het dan makkelijker is om propaganda te voeren; leugens kunnen dan niet zo makkelijk ontkracht worden als in het geval van Tremseh.

Zij willen ook een hoofdstuk 7 resolutie die hen in staat zou stellen militair in te grijpen. China en Rusland zien nog altijd niets in een dergelijke resolutie omdat zij vinden dat het onterecht is om eenzijdig één partij in een conflict te steunen en vooral als het doel een staatsgreep is. Zij pleiten al vanaf het begin voor een dialoog waarbij de oppositieleden niet alleen willen vechten, maar ook willen praten (2).

VOETNOTEN
(1) http://edition.presstv.ir/detail/245901.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/lavrov-wil-geen-hoofdstuk-7-resolutie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten