dinsdag 3 juli 2012

Saudi Arabië voedt het bloedvergieten in Syrië - Het Westen stemt stilzwijgend toe  

Saudi Arabië levert een actieve bijdrage aan de escalatie van het conflict in Syrië. Niet alleen leveren ze volop wapens - samen met hun 'broeders' uit Qatar - maar ze proberen ook desertie te stimuleren door de oppositie ruime salarissen aan te bieden.

De recente berichten over deserterende militairen kan dan ook waarschijnlijk worden gekoppeld aan het aantrekkelijke salaris dat ze kunnen ontvangen door zich aan te sluiten bij de gewapende milities. In het onderstaande interview spreekt de heer Hisham Jaber, directeur van het Libanese Centrum voor Midden Oosten studies interessante woorden over de duivelse rol van het machtslustige Saudi-Arabië.

Hij stelt dat ze al eerder volop hebben geïnvesteerd in Irak in hun verlangen meer invloed te verwerven in het Midden Oosten. Dat plan heeft volledig gefaald. Ze proberen het nu opnieuw door de oppositie te voorzien van geld en wapens. Het Westen is zich hiervan bewust, maar hierover geen krantenkoppen in de Westerse pers.Wel een paragraaf op teletekst, en dat moeten we koesteren. Hier wordt de voorzitter van mensenrechtenorganisatie van de VN, Navi Pillay (zie afbeelding) geciteerd. Eerst wordt natuurlijk gezegd dat het toch wel erg slecht is dat landen als Iran en Rusland wapens leveren aan de regering van een soeverein land, maar dan wordt toch eventjes genoemd dat Saudi Arabië en Qatar toch wel héél waarschijnlijk achter de wapenleveranties naar de Syrische opstandelingen zitten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten