maandag 23 juli 2012

Wanhopige Westerse Propaganda Stort zich op Chemische Wapens

Nu blijkt dat het leger nagenoeg heel Damascus weer in handen heeft en de burgers weer terug kunnen keren naar hun huizen, ontstaat er lichte paniek bij de westerse landen. Nu ook steeds meer berichten naar buiten komen van het grote aantal buitenlandse huurlingen die oorlogswerk doen, waarschijnlijk met een salaris van de rijke sheiks van Saudi Arabië en Qatar, zou de publieke opinie zomaar eens kunnen omslaan.Mensen zijn nog altijd zo gebrainwasht dat ze het redelijk vinden dat een bomaanslag regeringsleden van Syrië doodt en dat groepen gewapende mannen 'allah u akhbar'-schreeuwend steden onveilig maken met hun aanvallen op alles wat hen niet zint. Ze blijven geloven dat het gewapend verzet massaal door het volk wordt gesteund. Het is ook makkelijk om Rusland en China te demoniseren en neer te zetten als 'vrienden van Assad', ook al ontkennen ze dat iedere keer weer opnieuw.

Om het volk warm te houden voor de staatsgreep in Syrië dient de Syrische overheid continu zwart gemaakt te worden. Dit keer wordt er dan gegrepen naar een oud middel dat het goed deed ten tijde van de aanloop naar Irak: de dreiging van de massavernietigingswapens. Syrië heeft waarschijnlijk chemische wapens, zoals waarschijnlijk ieder land met een leger dat heeft, en nu wordt er op de tam-tam geklopt alsof de wereld beschermd moet worden voor de chemische wapens van Syrië. Israël komt opeens weer tevoorschijn met agressieve taal, en natuurlijk doen de Vereinigte Staten daar weer naar hartelust aan mee.

Allemaal op zoek naar manieren om een militaire interventie mogelijk te maken. Het is natuurlijk ook een tegenslag dat de veiligheidsraad niet mee wil doen met een dergelijke agressieve aanpak. Rusland en China stemmen voor het Syrische volk en tegen de inmenging en agressie van allerlei gewapend tuig dat de straten van Syrië onveilig maakt en niet bereid is tot enige vorm van overleg.

De vraag blijft: ook al weten we nog alles over de leugens over de vermeende massavernietigingswapens van Saddam Hoessien, gaan we er nu weer in geloven? Laten we ons binnen tien jaar twee keer foppen? Zo dom zijn we toch niet hopelijk? Laten we gaan inzien wie hier de echte slechterikken zijn.

Het onderstaande berichtje had beter de titel kunnen dragen: 'Syrië dreigt NIET met chemische wapens' (1).Update: later zijn er door de Syrische overheid verschillende berichten naar buiten gebracht die stelden dat het Westen de persvoorlichting van de heer Makdissi volledig had gemanipuleerd, omdat hij nooit heeft gesproken over het al dan niet in het bezit hebben van chemische wapens (2,3)


Hier laat de marionet van de VS, Ban Ki-Moon ook weer goed zijn ware gezicht zien: alles gebruiken om de Syrische regering zwart te kunnen maken, dat is zijn motto. Gelukkig is daar Kofi Annan, die een stuk genuanceerder is.


Noten
(1) http://www.sana.sy/eng/21/2012/07/23/432909.htm (of als uit de lucht is door een cyber-aanval http://syria-sana-backup.blogspot.nl/2012/07/foreign-ministry-chemical-and.html)
(2) http://www.syriaonline.sy/?f=Details&catid=12&pageid=3066
(3) http://www.syriaonline.sy/?f=Details&catid=12&pageid=3062

Geen opmerkingen:

Een reactie posten