vrijdag 27 juli 2012

William Hague bejubelt komst Gewapende Bendes in Aleppo

William Hague toont zich weer eens een ware voorstander van de gewapende milities in Syrië. Nu ook het tot nu toe relatief vredige Aleppo te maken heeft gekregen met de grote toestroom aan gewapende milities, waaronder veel buitenlandse schietgrage strijders grijpt deze minister van Buitenlandse zaken van Groot-Brittanië meteen zijn kans om opnieuw te gaan pleiten voor stevig ingrijpen om te voorkomen dat er een bloedbad zou gaan plaatsvinden in de grootste stad van Syrië.

William Hague als Erelid van het Gewapend Verzet in Syrië: "Zet hem op Jongens!"

In een reactie op de huidige ontwikkelingen in Aleppo heeft onze vriend van de veelal bebaarde opstandelingen gezegd dat er iets moet worden gedaan aan de troepenopbouw van het Syrische leger rondom Aleppo (1). De internationale gemeenschap kan toch niet toekijken hoe het leger probeert deze bendes weer uit de grootste bedrijvenstad van Syrië te verjagen, op zo'n succesvolle manier zoals ze dat recentelijk in Damascus hebben gedaan (2).

Hij benadrukt weer het enorme gevaar dat de burgers lopen en dat het een humanitaire ramp kan worden. De overeenkomsten met de leugens rondom het Libisch Benghazi doemen alweer op. Als Gaddafi toen de gelegenheid was geboden om die stad vrij te maken van gewapende milities had dat wellicht enkele duizenden gewapende mensen het leven gekost, maar was de integriteit en rust in het land gebleven.

Door de bloedige interventie van de NAVO zijn daar vele tienduizenden doden gevallen en is de veiligheid en vrede totaal vernietigd. Willen we opnieuw een dergelijke situatie in Syrië? Of geven we het leger de kans de burgers weer hun veiligheid terug te geven door op te treden tegen mensen die zo nodig met vele wapens een stad moeten binnenvallen?

William Hague spreekt in zijn verklaring met geen enkel woord over het verwerpelijke agressieve optreden van deze gewapende mannen. Hij toont zich hierbij wederom als een soort Engels erelid van deze FSA-mannen en aanverwant volk.

Update: conflicterende berichten uit Aleppo (28 juli 2012) (3).

VOETNOTEN
(1) http://www.fco.gov.uk/en/news/latest-news/?view=News&id=794016882
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/westerse-plannen-om-damascus-en-aleppo.html
(3) http://www.rt.com/news/syria-aleppo-rebels-government-forces-assad-305/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten