zondag 22 juli 2012

Syrische Leger levert strijd met Death-Squads in Aleppo en in wijk Barzeh, Damascus

Op zondagochtend 22 juli 2012 kwamen er allerlei berichten naar buiten over gevechten in de grootste stad van Syrië, Aleppo. Deze stad die voornamelijk pro-overheid is, wordt nu ook geterroriseerd door grote groepen Death-squads die gesteund worden door de regimes in Turkije, Saudi-Arabië, Engeland, Frankrijk en de VS.
Citadel van Aleppo - Moet deze stad ook
de vernieling in worden geholpen door de gewapende bendes?

Zoals gebruikelijk wordt door de westerse media vooral aandacht besteed aan de woorden van deze gewapende bendes, alsof zij een soort vrijheidsstrijders zouden zijn. Hieronder een stukje van teletekst waarin zelfs wordt gesuggereerd dat er sprake zou zijn van een 'bevrijding' als dit gewapend tuig - dat iedere vorm van overleg schuwt - erin slaagt de gehele stad te ontwrichten.


Vanuit de Iraanse pers krijgen we een ander beeld (1). Daar wordt gesproken over een groot offensief van het leger in het Noordelijke wijk Ghantan al-jabal van Aleppo met al doel het gebied vrij te maken van deze doodslegers zodat de veiligheid in de stad weer kan terugkeren.


Die veiligheid is inmiddels weer grotendeels teruggekeerd in allerlei wijken in Damascus, waarbij de gouverneur van de stad zei dat bijvoorbeeld de zwaar getroffen wijk al-Midan binnen een dag of vijf weer voldoende is hersteld om weer gewoon te kunnen leven. Veel vluchtelingen zijn hiervoor natuurlijk erg dankbaar: zij kunnen weer terugkeren naar hun huizen en dan maar hopen dat die gewapende bendes later niet weer met een of ander gruwelijk offensief beginnen (2,3)
Ook de wijk Sayyida Zainab, in het zuid-oosten van Damascus, waar een Sjiìtisch heiligdom staat, zou op zaterdag 21 juli weer rustig zijn omdat de overheid daar ook alle death-squads heeft verjaagd en gedood. Velen zouden gevlucht zijn naar een andere wijk, namelijk Barzeh, waar vandaag het leger verder gaat met haar grote opruiming zodat Damascus straks weer bevrijd is van dit gewapende zootje desperado's. Hierbij zou het leger ook helicopters inzetten volgens RT. De wijk Mezze zou inmiddels ook vrij zijn van gewapende opstandelingen (4). 

Update 12.01: Syrische autoriteiten veroorzaken zware verliezen bij de milities ten noorden van Aleppo (5,7) en terwijl sana.sy even in de lucht is wordt ontkend dat er sprake zou zijn van beschietingen vanuit de lucht (6).

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/07/22/252164/syrian-forces-gunmen-clash-in-aleppo/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/free-syrian-army-veroorzaakt-veel.html
(3) http://syria-sana-backup.blogspot.nl/2012/07/life-back-to-normal-in-al-midan.html
(4) http://www.rt.com/news/syria-helicopters-bomb-damascus-780/
(5) http://www.syriaonline.sy/?f=Details&catid=12&pageid=3045
(6) http://www.sana.sy/eng/21/2012/07/22/432738.htm; indien uit de lucht: http://syria-sana-backup.blogspot.nl/2012/07/rumors-about-air-bombardments-on.html
(7) http://breakingnews.sy/en/article/3174.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten