zondag 8 juli 2012

Kofi Annan bekritiseert hypocriete Houding van Westerse Landen in zake Syrië

Kofi Annan heeft tijdens een interview met de Franse krant Le Monde enkele dingen genoemd die niet zo goed zullen vallen bij westerse landen als de VS, Frankrijk en Engeland. Hij heeft namelijk duidelijk gesteld dat de initiatieven die worden genomen door bepaalde landen buiten de VN om, ook de resoluties van de VN-veiligheidsraad ondermijnen (1).

Hij verwees hiermee duidelijk naar de uiterst dubieuze bijeenkomsten van de zogenaamde 'Vrienden van Syrië'-groep die er alleen op gericht is de regering van Assad omver te werpen en de bloedlustige oppositie zoveel mogelijk te ondersteunen.

Hij verwees naar landen die aan de onderhandelingstafel een olijftak dragen, maar achter de rug om ondertussen wapens, steun, geld en communicatietechnologie leveren aan bepaalde groepen binnen Syrië.
Daarnaast sprak hij ook over de noodzaak om Iran te betrekken in de onderhandelingen. Zoals bekend heeft het Westen ook haar imperialistische ogen gericht op het soevereine Iran om het klein te krijgen onder het mom van het zogenaamd produceren van een atoombom.

De westerse landen zijn dan ook niet happig om met hun grote vijand te spreken. Door deze starre houding worden de kansen voor een relatief vredige, politieke oplossing voor het conflict in Syrië niet waarschijnlijker. Ook president Assad beschuldigt de VS van het moedwillig aanwakkeren van het conflict door zo duidelijk partij te kiezen in het conflict in Syrië (4)

De Syrische nieuwszender Sana plaatst inmiddels het ene na het andere verhaal over mensen die bekennen dat ze wapens en mensen hebben gesmokkeld vanuit Turkije naar Syrië (2, 3).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten