woensdag 14 maart 2012

Twee Dissidenten stappen uit de Syrische Nationale Raad (SNR): "De SNR is een Illusie"

In een bericht dat verscheen op RT (1) kwam naar voren dat er twee dissidenten uit de Syrische Nationale Raad zijn gestapt. Zij hebben dat gedaan omdat ze vinden dat deze Raad een illusie is die vooral wordt voorgezeten door een paar autocraten die veelal van mening verschillen met de activisten binnen Syrië zelf.

De Syrische Nationale Raad, die door onze Uri ook is erkend als vertegenwoordiger van het Syrische volk, is een groepje bannelingen die wordt voorgezeten door een Parijse professor. Zij worden vooral gebruikt als marionetten voor Westen om de mythe van democratisering luister bij te zetten en zo een machtswisseling in Syrië te kunnen forceren.

Update 16 maart 2012: de groep van dissidenten die volgens (2) uit drie man bestond zeiden ook dat de Syrische Nationale Raad vooral haar best doet om de wens van buitenlandse mogendheden te behartigen. Zij zeiden dat ze niet verantwoordelijk willen zijn voor nog meer geweld in Syrië. Alain Juppé, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, heeft op vrijdag 16 maart er nogmaals voor gepleit om de Syrische oppositie te laten samenwerken onder de vlag van hun professor Ghalioun van de Parijse universiteit.

(1) http://rt.com/news/line/2012-03-14/#id27937
(2) http://www.presstv.ir/detail/232032.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten