vrijdag 9 maart 2012

Rusland wil NAVO dwingen tot Excuses vanwege vele burgerdoden in Libische Oorlog

Rond de oorlogsdreiging in Irak speelden destijds Frankrijk en Duitsland de rol van het geweten van de wereld door niet mee te spelen met het imperialistische spel van de VS en Engeland. Zij weigerden een tweede resolutie die toestemming zou geven vanuit de VN om Irak binnen te vallen.


Inmiddels zijn we 9 jaar verder en is er nog weinig te zien van het vredelievende gezicht van Frankrijk en Duitsland. Vooral Frankrijk heeft zich ontpopt als een ware Europese voorvechter voor gewelddadig optreden in soevereine landen.

Het lijkt er momenteel op dat het geweten van de wereld, of in ieder geval het respecteren van het handvest waarop de VN in 1945 is gebaseerd, vooral wordt verdedigd door Rusland. Zij wilden niet zomaar meewerken met het ruïneren van Libië door maandenlangen laffe meedogenloze luchtbombardementen op Libiërs.

De NAVO spreekt nog altijd van een ongekend succes in de geschiedenis van de NAVO als ze terugkijkt op  hoe ze het Jamahiriya-systeem van Muammar Gaddafi hebben vernietigd en moslim-extremisten in het zadel hebben geholpen, waarvan sommigen nu al pleiten voor een opdeling van het land (1).Op vrijdag 2 maart is een VN-rapport verschenen waarin wordt gesteld dat de NAVO niet voldoende onderzoek heeft gedaan naar de dood van minstens 60 burgers en 55 gewonden in 5 van de 20 bombardementen die de VN-Commissie heeft onderzocht.

Vitaly Churkin, de Russische vertegenwoordiger in de veiligheidsraad heeft de NAVO dan ook aangespoord om excuses te maken, en ook compensatie te geven voor de nabestaanden. De geweldspredikende VN-vertegenwoordiger van de VS, Susan Rice, antwoordde dat de NAVO toch maar erg accuraat is geweest in haar bombardementen en dat ze echt de intentie hadden om geen burgerslachtoffers te maken (2).

Daarnaast beschuldigde Rusland, Libië ervan momenteel veel geweld te exporteren naar Syrië waarbij hij zich afvroeg of Libië in plaats van de revolutie, eerder terrorisme transporteert. In een artikel in de Washington Post heeft de huidige westerse marionet die de baas speelt in Libië gezegd dat zij inderdaad in ieder geval financieel de Syrische Oppositie steunt.

Er zijn echter vele geruchten dat Libiërs syrische oppositieleden trainen, en zelf ook actief zijn in Syrië met het doel de regering omver te werpen. Een doel dat het Westen ook erg aanspreekt.


VOETNOTEN
(1) http://rt.com/news/libya-split-cyrenaica-autonomy-971/
(2) http://rt.com/news/russia-nato-libya-syria-107/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten