vrijdag 16 maart 2012

Hoe krijgen we ons gewapend verzet aan de macht in Syrië?


Hieronder een afbeelding van de ministers van buitenlandse zaken van Groot-Brittanië, William Hague, en onze Uri Rosenthal. Hier zie je ze samen plannetjes bekokstoven om een staatsgreep in Syrië een grotere kans van slagen te geven. Ze negeren daarbij stelselmatig het geweld van hun groen-wit-zwarte troepen in het land, ook negeren ze het feit dat veel Syriërs niets moeten hebben van al het geweld en Assad een kans willen geven om de hervormingen verder door te voeren (1). Op 7 mei zijn de eerste verkiezingen gepland waarbij ook andere partijen dan de Alawieten mogen deelnemen.



Ook de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Alain Juppé liet van zich horen door te pleiten voor meer eensgezindheid onder hun oppositietroepen. Sommige Syrische oppositieleden beschuldigen de Syrische Nationale Raad - de lieveling van het Westen - ervan alleen te werken voor de belangen van het Westen (2).

(1) Zie bijvoorbeeld de demonstraties in allerlei steden op 16 maart 2012: http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/demonstraties-in-heel-syrie-tegen.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/232032.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten