woensdag 14 maart 2012

Wordt Amnesty International via Suzanne Nossel Steeds meer een Spreekbuis voor het Amerikaanse Buitenlandse Beleid?

Al eens eerder was het me opgevallen dat Amnesty International zich mengde in internationale politieke agenda's.  Lees er meer over op (1). Zo is het bekend dat ze een warm pleitbezorger waren voor de westerse staatsgreep in Libië, waar ze later toch over zeiden dat er ook wel veel mensenrechtenschendingen plaatsvonden door de 'rebellen'. Kijk maar eens hoe ze een begraafplaats vernielen in Benghazi (2) of hoe ze zwarte mensen dwingen de Jamahiriya-vlag van Libië op te eten (3).

In Syrië lijkt het niet veel anders: veel van de gewapende opstandelingen gaan als beesten tekeer. Gisteren nog zouden er 15 onschuldige burgers zijn omgebracht door bendes die huizen binnenstormen en daar vervolgens iedereen overhoop knallen (4). Laatst is er ook nog een voormalig Syrisch bokskampioen neergemaaid (5).

Toch meent Amnesty International opnieuw partij te moeten kiezen in de situatie in Syrië. Vandaag kreeg ik opnieuw een oproep voor een petitie in mijn mailbox, die gericht is op Rusland, om het land zover te krijgen mee te doen met de machten van het westen om de gewapende oppositie te steunen en de regering van Syrië te laten vallen.

Het lijkt wel alsof er een andere wind waait bij Amnesty International sinds de komst van de nieuwe directeur,  Suzanne Nossel (6, foto), in januari 2012,  die meer in lijn is met de propaganda-machine van de Verenigde Staten zelf. In haar C.V. viel me op dat ze actief voor de VS heeft gewerkt in de VN om allerlei 'humanitaire resoluties' te helpen vorm te krijgen, waaronder ook die in Libië, én in Syrië.

"At the State Department, Nossel played a leading role in U.S. engagement at the U.N. Human Rights Council, including the initiation of groundbreaking human rights resolutions on Iran, Syria, Libya, Cote d'Ivoire, freedom of association, freedom of expression and the first U.N. resolution on the rights of lesbian, gay, bisexual and transgender persons." (6)

Het heeft er alle schijn van dat Suzanne Nossel haar werk dat ze voor de Amerikaanse overheid deed nu met het hetzelfde enthousiasme doet namens Amnesty International. Met andere woorden, Suzanne Nossel lijkt een sterke pleitbezorger voor de Amerikaanse buitenlandse politiek. Alleen jammer dat ze hierdoor het mooie blazoen van Amnesty International ernstige schade toebrengt.

DE IMPERIALISTISCHE PETITIE VAN AMNESTY INTERNATIONAL
Ik wil toch nog even wat aandacht schenken aan de petitietekst om mijn argument wat meer kracht bij te zetten (8).


"Well over 6,500 Syrians are reported to have been killed and many more have been injured since largely peaceful protests began in Syria in mid-March 2011. As documented in a new Amnesty International report, the scale of torture and ill-treatment by security forces, army and pro-government armed gangs has risen to a level not witnessed in Syria for years."

Wat hierbij niet genoemd wordt zijn de duizenden gesneuvelde soldaten en al de burgers die door de anti-regeringsbendes zijn gedood. Hier wordt opeens zelfs gesproken over gewapende pro-regeringsbendes.

Additionally, Amnesty International has secured satellite images from Homs and Hama which show clearly that armed forces have not been removed from residential areas, as demanded by the U.N. General Assembly resolution from mid-February. The analysis of imagery identifies military equipment and checkpoints throughout Homs, and field guns and mortars actively deployed and pointing at Homs. 

Ze wekken hierbij de indruk dat er een veiligheidsraadresolutie zou zijn geschonden door Syrië, wat niet het geval is omdat er geen veiligheidsraadresolutie is goedgekeurd hierover. Natuurlijk zit het leger volop in Homs omdat ze de gewapende opstandelingen uit de stad willen hebben. De resolutie van de Algemene Vergadering is niet bindend.

Daarbij komt dat de Algemene vergadering in mijn ogen ernstig is gehersenspoeld door de westerse/Qatari-media die de boodschap maar bleven verkondigen van het brute leger tegen de vredelievende demonstranten. Een leugen die niet langer is vol te houden gezien de ernstige misdaden die ook zeker door de gewapende opstandelingen zijn gepleegd. Er zijn zelfs journalisten die ontslag hebben genomen bij het Qatari-propagandabureau Al-Jazeera (9, zie video hieronder)


Ze hebben dat ook aardig voor elkaar gekregen door de wijk Baba Amr uit te kammen. Sommige mensen in Syrië vragen juist het leger om harder op te treden omdat ze geen gewapende bendes in hun steden willen hebben (10) . We weten allemaal wat er met Libië is gebeurd, dat wens je geen enkel land toe.

Additionally, the images show the shelling of residential areas in Homs, concentrated on the Baba Amr neighborhood. Artillery impact craters are visible in large sections of Baba Amr, from where Amnesty International has received the names of hundreds killed throughout the period of intense shelling. In Hama, the images reveal an increase in military equipment over the last weeks.

Na Homs is het de bedoeling van het leger om ook Hama vrij te maken van gewapende bendes die de steden terroriseren. Veel Syriërs hebben het niet zo op Assad, maar zo'n gewelddadige opstand hoeft voor velen nou ook weer niet. Op 7 mei 2012 zijn er parlementsverkiezingen waar voor het eerst ook andere partijen aan mogen meedoen. Ik zou zeggen: geef die verkiezingen een kans. Als je echt in democratie gelooft zijn de recente ontwikkelingen toch zonder meer hoopgevend.

How many more victims must suffer before Russia takes a decisive stance against crimes against humanity in Syria? I therefore appeal to you and to the government of Russia to help bring an end to the grave human rights violations being committed in Syria by:


• suspending arms transfers to Syria immediately
• pressuring the Syrian authorities to immediately end excessive use of force against residential areas; to stop torture and other ill-treatment of detainees and prisoners; to allow peaceful dissent; and allow humanitarian agencies and international human rights monitors full and unhindered access to all parts of Syria with immediate effect.

Als je het artikel 'De Vijf Punten van Rusland voor Goedkeuring van Syrië Resolutie' (7) leest dan zie je daarin staan dat Rusland zich sterk maakt voor een einde aan het geweld door ALLE partijen, dus niet alleen het Syrische leger, maar ook de gewapende opstandelingen dienen te stoppen met het geweld. Zoals bekend willen Qatar (zie emir van de regerende al-Thani dynastie in foto onder) en Saudi Arabië maar al te graag wapens leveren aan hun opstandelingen om zodoende de regering van Syrië omver te kunnen werpen.Er worden al regelmatig wapens aangetroffen van buitenlandse komaf die worden gebruikt door opstandelingen (8). Er valt dan ook iets te zeggen voor het standpunt dat als de opstandelingen volop bewapend worden door schimmige buitenlandse landen (zoals dat ook in Libië gebeurde, terwijl er een wapenembargo was afgesproken), het leger ook het recht heeft zich te mogen bewapenen.

De petitie wekt verder de indruk alsof Rusland de mishandelingen van de Syrische overheid een warm hart toedraagt, wat natuurlijk niet het geval is. Zij pleiten immers voor een einde aan het geweld, inclusief al het geweld dat door het Syrische leger wordt uitgevoerd. Eén van de vijf punten van het plan van Rusland behelst ook de vrije toegang voor humanitaire organisaties in alle gebieden. Ook daar is Rusland het dus mee eens.

Amnesty International zou er goed aan doen meer richting Rusland op te schuiven door te pleiten voor een algemeen staakt-het-vuren en niet zo duidelijk partij te kiezen voor de gewapende bendes in Syrië, waarmee ze ook een politieke keuze maken die - als het aan Amnesty International ligt - zou moeten leiden tot de val van de regering.

DE KONY-DECEPTIE WORDT OOK VAN HARTE ONDERSTEUND DOOR HET AMERIKAANSE PROPAGANDA-BUREAU VAN AMNESTY INTERNATIONAL.
Niet alleen heeft Amnesty International hetzelfde politieke standpunt als de VS met betrekking tot Syrië, maar ze steunen de buitenlandse interventie in Uganda door de VS eveneens door actief mee te doen met de nieuwe hype rondom Kony. Hieronder een video van een criticus die stelt dat deze Kony toestand eigenlijk eerder een oude koe uit de sloot is omdat Kony als jaren niet meer in Uganda te zien is, en er al minstens vijf jaar vrede heerst in het land.Bronnen en verwijzingen:
(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/ook-amnesty-international-steunt.html
(2) http://www.youtube.com/watch?v=lubTLu_AnFA
(3) http://waterput.yolasite.com/english/the-rascists-of-misrata-treat-tawerghan-people-like-animals-in-zoo
(4) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/syrische-vrienden-van-hillary-clinton.html
(5) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/syrische-bokskampioen-gedood-door.html
(6) http://www.amnestyusa.org/about-us/who-we-are/executive-director-of-amnesty-international-usa
(7) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/de-vijf-punten-van-rusland-om-een-syrie.html
(8) http://takeaction.amnestyusa.org/siteapps/advocacy/ActionItem.aspx?c=6oJCLQPAJiJUG&b=6645049&aid=517378
(9) http://rt.com/news/hashem-al-jazeera-resignation-523/
(10) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/veel-mensen-in-syrie-smeken-het-leger.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten