donderdag 29 maart 2012

BRICS landen tegen Unilaterale VS-wetgeving tegen Iran en tegen Buitenlandse Inmenging in Syrië

De BRICS-landen worden steeds dapperder in hun standpunten. Niet langer laten ze hun oren hangen naar de wensen van de Westerse naties, zoals de Verenigde Staten en de landen in Europa. Rond de bijeenkomst van de  BRICS-landen in het Indiase New Delhi zijn er duidelijke stellingnames geuit.


Zo hebben de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) gezegd dat zij zich niet gebonden voelen door allerlei unilaterale wetgeving van de VS die buiten de Verenigde Naties om menen de wereld te kunnen beïnvloeden en manipuleren. Zo hebben ze te kennen gegeven niet te accepteren dat hun handelsbetrekkingen met Iran worden geschaad omdat de VS zo nodig denkt Iran te moeten boycotten. Hieronder zie je een foto van de ministers van Economische Zaken uit de BRICS-landen (1):

the trade ministers from BRICS countries (L-R) Fernando Pimentel of Brazil, Elvira Nabiullina of Russia, Anand Sharma of India, Chen Deming of China, and Rob Davies of South Africa shake hands as they pose during the BRICS Business Forum in New Delhi on March 28, 2012 (AFP Photo)
Buiten de positie over de handelsbetrekkingen met Iran, hebben de BRICS-landen ook stelling genomen tegen iedere vorm van buitenlandse interventie in Syrië. Laten we hopen dat Zuid-Afrika bij een volgende stemming in de veiligheidsraad ook genoeg 'ballen' heeft om tegen een imperialistische, agressieve inmengings-resolutie te stemmen, want ze lieten China en Rusland laatst de kastanjes uit het vuur halen.

Wat verder nog bedreigend is voor het machtsblok van de Westerse landen in de wereld zijn de plannen van de BRICS-landen om een alternatief op te zetten voor de wereldbank en het IMF. Zij willen leningen kunnen gaan verstrekken in hun eigen valuta, zodat ze niet maar steeds met die dollar en die euro zitten opgescheept. Ook willen ze zich sterk maken voor de VN die als doel heeft veiligheid te garanderen in de wereld, en niet bedoeld is als middel om regeringen omver te werpen in landen (2).

(1) http://rt.com/news/brics-iran-us-sanctions-684/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten