donderdag 1 maart 2012

NOS spreekt over wrede groep Alawieten in Homs

De anti-Assad propaganda kent haast geen grenzen in het Nederlands taalgebied. Nadat het Syrische leger de deal gemaakt met de nodige Syrische oppositie-vechters (1) zet het door met haar actie om de stad weer vrij te maken van allerlei gewapende troepen. Iets wat me een zeer redelijke taak lijkt voor een overheid om ervoor te zorgen dat je als burger over straat kunt lopen zonder angst om neergemaaid te worden.

Dit maakt ook de kans groter dat er minder doden zullen vallen in de toekomst. Deze kant van de zaak wordt weinig belicht omdat het Westen streeft naar de omverwerping van de huidige Syrische regering. Ook al is er de afgelopen week een nieuwe grondwet ingegaan waarin o.a. staat dat de Alawieten niet langer de enige partij zijn waarop gestemd kan worden, waarbij de president nog maximaal 14 jaar aan de macht mag zijn, toch blijft het Westen aandringen op oorlog door de Syrische Nationale Raad als vertegenwoordigers van Syrië te bombarderen en de regering van Syrië te demoniseren (2).

In een vrij krampachtige poging om het Syrische leger (dat bestaat uit allerlei geloofsgemeenschappen) nog eens in een zwart daglicht te stellen wordt in een recent teletekstberichtje gesteld dat een speciale groep Alawieten 'die bekend staan om hun wrede optreden' actief zijn om de wijk Baba Amr schoon te vegen.Stel je toch eens voor dat we journalisten zouden hebben die zouden schrijven: "Syrische leger herstelt orde in Homs door gewapende groepen te ontwapenen."


(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/deal-in-homs-tussen-oppositie-en.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/reactie-van-eu-op-democratisch.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten