zondag 18 augustus 2013

Nasrallah over de Takfiri-groepen die de Strijd met Hezbollah aangaan

De leider van de Libanese beweging Hezbollah, Hassan Nasrallah, heeft in een toespraak gezegd dat de Takfiri-groepen (moslim-extremisten die iedereen - ook medemoslims - als vijand beschouwen als zij niet volgens de hoogste moslim-'idealen' leven) waarschijnlijk in opdracht van Israël werken. Hij heeft echter geen bewijzen dat ze ook daadwerkelijk Israëlische spionnen zouden zijn.

Screenshot van Sayyed Hassan Nasrallah afkomstig van (1)
In die toespraak zei hij verder dat als zou blijken dat de Takfiri-groepen echt de strijd willen aangaan met Hezbollah vanwege hun steun aan het Syrische leger ter bescherming van de Sjiietische bevolking in de grensregio met Libanon, dan zal de aanwezigheid van Hezbollah-strijders in Syrië zich verdubbelen.

De Takfiri-groepen hebben de verkeerde vijand uitgekozen stelt Nasrallah, waarmee hij wel een interessant verschijnsel aankaart. In al die 'Arabische (nachtmerrie) Lentes' zijn er nooit moslim-extremisten opgestaan die een vuist hebben durven maken naar Israël. Steeds waren het moslim-groepen die andere moslims de dood injoegen. Waarom is Al-Qaida niet actief in Israël dat toch de oervijand van de Arabische wereld zou horen te zijn?

Zie ook (2) en (3).

NOTEN
(1) http://www.youtube.com/watch?v=9hTsoro_MPk
(2) http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3494299/2013/08/18/Hezbollah-sleurt-Libanon-in-burgeroorlog-Syrie.dhtml
(3) http://moderntokyotimes.com/2013/08/18/takfiri-sectarianism-in-lebanon-will-be-defeated-states-hezbollah-egypt-and-syria/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten