donderdag 29 augustus 2013

Oorlogszuchtige Insteek Bram van Ojik van Groen Links rondom Syrië Opmerkelijk

We weten al langer dat Groen Links niet meer die partij is die het ooit geweest is. Vroeger deden ze nog wel iets met hun pacifistische karakter, maar sinds Afghanistan is er niet veel meer van over. Dat blijkt ook nu weer als je kijkt naar het standpunt van deze Groene Oorlogspartij met betrekking tot Syrië (1).

Bram van Ojik: zin in een toekomst waarin de Veiligheidsraad wordt
genegeerd en op basis van leugens een land wordt gebombardeerd
Op de pagina van RTL-nieuws kunnen we het volgende standpunt lezen van de heer van Ojik:

GroenLinks Bram van Ojik: Ingrijpen in Syrië is onvermijdelijk. GroenLinks heeft wel de voorkeur om dat via de VN te doen. "We weten drie dingen zeker: dat Assad een grote voorraad chemische wapens heeft, dat hij het onderzoek naar de aanval van vorige week bewust heeft vertraagd en sporen heeft vernietigd en dat Assad er niet voor terugschrikt om misdaden tegen zijn eigen bevolking te plegen. Er moet dus een geloofwaardige strategie komen om de chemische wapens uit te schakelen. (1)
Schijnbaar pleit onze van Ojik voor militair ingrijpen in Syrië. Hij vergeet te noemen dat hij niet zeker weet dat de chemische wapens door het leger zijn gebruikt, dat het wel erg onlogisch is dat het Syrische leger, terwijl het terreinvorderingen boekt in het land ter verdediging van het land tegen jihadistische groepen, net op het moment dat de VN-waarnemers in het land zijn, opeens chemische wapens zou inzetten.

Van Ojik vergeet ook te zeggen dat bij eerdere onderzoeken Carla del Ponte van de VN heeft gezegd dat het meest waarschijnlijk is dat de bendes chemische wapens hadden gebruikt bij de aanval in Khan- Al-Asal op 19 maart 2013 (2,3). Als je dan David Cameron hoort praten over dat de bendes geen chemische wapens zouden kunnen gebruiken, dan vraag je je ook waar hij geweest is het laatste half jaar. Hij moest overigens bekennen dat hij geen 100% zekerheid heeft over wie chemische wapens heeft gebruikt (7).

Het beleid van de regering Assad is er overigens juist op gericht om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te voorkomen. Ze hadden makkelijk hele steden kunnen platbombarderen, maar dat doen ze niet omdat ze geen onnodige slachtoffers willen maken. Ze willen de gewapende bendes onschadelijk maken, en daarvoor kiezen ze een arbeidsintensievere en riskantere benadering die neerkomt op gevechten van straat tot straat.

Van Ojik is waarschijnlijk ook niet op de hoogte van de vele tienduizenden soldaten die zijn vermoord door de bendes die na eventuele bombardementen van de vrienden van van Ojik, de kans zullen grijpen om de macht over te nemen in Syrië. Hierna hebben we te maken met een Syrië dat ten prooi zal vallen aan jihadisten die een strenge sharia-wetgeving willen invoeren. Mooie idealen om voor te vechten voor Groen Links.

Het was overigens al meer mensen opgevallen dat Bram van Ojik weinig pacifistisch bloed meer door zijn aderen heeft stromen (4,5).

Inmiddels spreken meerdere leden van de Amerikaanse geheime diensten hun twijfels uit over het zogenaamde 'onomstotelijke bewijs' dat het Syrische Leger chemische wapens zou hebben ingezet (6).

NOTEN
(1) http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/syrie-na-gifgasaanval#node_375451
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/syrische-bendes-zetten-nu-ook-chemische.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/zelfs-carla-del-ponte-van-de-vn-zegt.html
(4) http://www.vrijechroniqueurs.nl/syrie-aanvallen-bram-van-ojik-schiet-zichzelf-de-onsterfelijkheid-in/
(5) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/08/27/syrie-overwint-de-internationale-leugens-van-media-en-politiek/
(6) http://rt.com/usa/us-syria-intelligence-slamdunk-163/
(7) 15:09 GMT: UK Prime Minister David Cameron said there was “no 100% certainty about who is responsible” for the use of chemical weapons in Syria, adding he was personally convinced the regime is to blame, and that a judgment still has to be made based on “understanding” of the situation in Syria. (http://rt.com/news/syria-crisis-live-updates-047/, 29 augustus 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten