zaterdag 31 augustus 2013

Dappere Taal van Poetin in de richting van Oorlogszuchtige Amerikanen

President Poetin van Rusland sprak tijdens een bijeenkomst in Vladivostok krachtige taal toen hij de verhalen van de Verenigde Staten over het vermeende gebruik van chemische wapens door het Syrische Leger beschreef als 'complete onzin' (1,3).

Poetin: "Laat die bewijzen maar eens zien in de Veiligheidsraad" 
Tijdens deze openbare uitdaging van President Obama zei hij ook dat het wel erg vreemd zou zijn van het Syrische Leger om op het moment dat ze de gewapende milities hadden omsingeld in Oost-Ghouta, zij opeens chemische wapens zouden gaan gebruiken tegen burgers.

Verder uitte President Poetin zijn verbazing over de ontwikkeling in Engeland, waarbij het Lagere Huis onverwacht had gestemd tegen een militaire aanval in Syrië. Hij zei dat hij niet verwacht had dat Groot-Brittannië toch kon kiezen voor nuchter verstand en haar eigen soevereiniteit, ook al is het de grootste bondgenoot van de Verenigde Staten in de wereld.


Heerlijk dat we in de wereld zo'n man als Vladimir Poetin hebben die tegenwicht kan bieden aan het machtsblok aan de overzijde van de Atlantische Oceaan die zich heer en meester voelen over de wereld. De Westerse media zullen wel weer gaan praten over de democratisch ingevoerde wet tegen homo-propaganda om Rusland en Poetin onderuit te halen, want democratie is schijnbaar alleen goed, zolang er maar gekozen wordt voor datgene wat wij vinden dat goed is.


Zie voor aanwijzingen dat het juist de wanhopige bendes zijn geweest die gebruik hebben gemaakt van chemische wapens het artikel van Dale Gavlak op (2). Lees overigens ook de altijd scherpe artikelen met een glimlach van Pepe Escobar over de Amerikaanse wens om 'een klein aanvalletje' te doen op Syrië: The Tomahawk with Pizza (4) en Obama set for Holy Tomahawk War (5).NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/31/321410/cw-claims-against-syria-nonsense-putin/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/08/inwoners-van-al-ghouta-door-saudi.html
(3) http://rt.com/news/putin-us-syria-evidence-249/
(4) http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MID-04-290813.html
(5) http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MID-01-270813.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten