woensdag 28 augustus 2013

Verklaren de VS, Engeland en Frankrijk de Oorlog aan de Veiligheidsraad?

Het is een vreemde situatie rondom Syrië, met allerlei ontwikkelingen die zich snel opvolgen. Hoe meer tijd erover heen gaat, hoe zwakker de positie van de grootste oorloghitsers wordt. Zij moeten het immers hebben van de onredelijke door gemanipuleerde emoties gevoede besluitvorming.

Gaan ze het weer doen? Zich met hun machtige wapens inmengen
in een soeverein land, zonder VN-goedkeuring?
VN-WAARNEMERS
Zo lopen er experts van de VN rond die aan het onderzoeken zijn of er chemische wapens zijn gebruikt; bovendien interviewen ze ook mensen in ziekenhuizen en in de omgeving. Eigenlijk zouden ze geen mandaat hebben om ook de schuldvraag te beantwoorden, maar tegelijkertijd hoor je ook toch regelmatig dat ze toch proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het gebruik van chemische wapens. De VS hebben gezegd dat ze eigenlijk niet veel waarde hechten aan de uitkomst van het onderzoek omdat ze 'te laat begonnen zouden zijn'.

SYRIË VRAAGT VN OM NOG DRIE ANDERE LOCATIES IN DAMASCUS TE ONDERZOEKEN
Het lijkt erop dat de bendes niet genoeg kunnen krijgen van hun nieuwe dodelijke speelgoed: op drie andere plekken in Damascus zouden ze gebruik gemaakt hebben van chemische wapens om het Syrische leger weg te jagen. De VN-vertegenwoordiger voor Syrië, Bashar Ja'afari heeft de VN gevraagd deze plekken ook te laten onderzoeken door de experts van de VN (1).

ENGELAND EN FRANKRIJK HEBBEN LAK AAN DE VEILIGHEIDSRAAD
Vooral de agressieve voormalige koloniale supermachten Engeland en Frankrijk zeggen dat zij het beter weten dan de veiligheidsraad en vinden dat er best in een land gebombardeerd mag worden als zij dat het beste vinden (2). Het maakt daarbij dan helemaal niets uit wat de Veiligheidsraad ervan vindt. Ook interesseert het hen geen moer dat er geen bewijzen zijn. President Obama lijkt dan nog enige vorm van nuancering te hebben, ook al staat hij onder zware druk om toch maar zijn massavernietingswapens te activeren om het dodental in Syrië nog eens versneld op te voeren op basis van niets dan leugens.

EVACUATIE VAN MILITAIRE LOCATIES IN SYRIË
Er komen ook berichten binnen die stellen dat in allerijl vele militaire locaties worden ontruimd ter voorbereiding op de mogelijke agressie van de NAVO-landen op Syrië (3). Deze landen zetten de VN met een dergelijke houding wel enorm voor joker. Ook spreekt er een enorme minachting uit voor internationaal recht.

ONDERVINDEN DE WESTERSE BOMMENWERPERS TOCH ENIGE VERTRAGING?
Lees een interessante analyse op de Moon of Alabama (4). Zie verder ook een verslag van James Corbett in de onderstaande video, waarin wordt gesproken over bewijzen dat er vanuit een wijk die al een jaar door de bendes wordt bezet, chemische wapens zijn afgeschoten naar Jobar en naar een andere wijk.


JORDANIË EN IRAK WEIGEREN MEE TE WERKEN AAN AANVAL OP SYRIËupdate 29 augustus 2013: Webster Tarpley wijst erop dat de geheime dienst van Israël verantwoordelijk zou zijn voor het zogenaamde 'bewijs' waarop Obama en zijn kornuiten bommen zouden willen laten regenen over Syrië. Je kunt je afvragen hoe neutraal informatie is afkomstig van Israëlische veiligheidsdiensten. Zij zijn duidelijk een partij in het conflict (5).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/syria-investigate-un-chemical-116/
(2) http://rt.com/news/uk-resolution-syria-security-council-099/
(3) http://mobile.reuters.com/article/idUSBRE97R0R320130828?irpc=932
(4) http://www.moonofalabama.org/2013/08/syria-us-rush-to-strike-slowed-down.html
(5) http://www.timesofisrael.com/IDF-intercepted-syrian-regime-chatter-on-chemical-attack/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten