woensdag 28 augustus 2013

Telegraaf Trekt Propaganda Registers Weer Open in hun Strijd tegen Syrië

Op woensdagochtend 28 augustus 2013 liet de Telegraaf zich weer eens zien van haar meest propagandistische kant: alle oorloghitsende kritiekloze registers werden opnieuw opengetrokken. In april heb ik al eens een artikel gewijd aan deze structurele massa-manipulatie door deze krant (1).

De Telegraaf met haar agressieve Pro-VS propaganda
Laat ik er toch nog eens even bij stilstaan, ook al verdient zo'n krant eigenlijk niet zoveel aandacht. Het is dat het toch schijnbaar door miljoenen mensen wordt gelezen. Hieronder een korte analyse van de technieken:

(1) TIJD RAAKT OP VOOR ASSAD
Hierin wordt gesuggereerd dat het nu toch eindelijk een keer zover is dat de President van Syrië moet opgeven. Dat hij het nog een tijd heeft kunnen rekken, maar dat het verhaal dan nu echt over en uit zou zijn. Hierbij wordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat het Syrische Leger juist alleen maar populairder is geworden in het land, en daarmee ook de Syrische president. Veel mensen zijn gaan inzien - zoals ook in Egypte - dat de extremistische gewapende moslims veel gruwelijker zijn dan de President ooit geweest is.

(2) DE SYRISCHE DICTATOR
Er is een tijd geweest dat ook teletekst sprak over dictator, maar die lijken geleerd te hebben iets neutraler te zijn in hun bewoordingen. De Telegraaf heeft er echter geen enkele moeite mee om een president van een soeverein land met een steeds beter functionerende seculiere democratie neer te zetten als een gruwelijke dictator die door iedereen in zijn land wordt gevreesd.

(3) WEINIG TIJD OM EEN VEILIGE SCHUILKELDER OP TE ZOEKEN
Hiermee lijkt niet al te subtiel verwezen te worden naar het lot van Saddam Hoessein die uiteindelijk werd gevonden in een schuilkelder in zijn geboorteplaats Tikrit. Alsof een dergelijk lot ook in aantocht is voor de oogspecialist uit Damascus. Daarbij klinkt het ook nog eens alsof het allemaal terecht is wat er gebeurt. Geen kritisch woord over het ontbreken van bewijs. Geen kritisch woord over het ontbreken van steun van de veiligheidsraad.

Affiche uit 1898
(4) STAAN KLAAR OM SYRIË TE BOMBARDEREN ALS VERGELDING VOOR HET GEBRUIK VAN CHEMISCHE WAPENS TEGEN EIGEN BEVOLKING
Ook hier verzuimt deze krant - waar Goebbels overigens zijn vingers bij zou aflikken - te vermelden dat er geen bewijzen zijn voor het gebruik van chemische wapens. Ze schrijven alsof het al een feit is dat het Syrische leger opeens chemische wapens zou gebruiken tegen haar eigen bevolking, terwijl de VN-waarnemers net enkele dagen ervoor in Syrië waren aangekomen. De leugenachtige toevalligheid van het geheel druipt er vanaf, maar de Telegraaf zwijgt hierover zoals een goede propaganda-krant dat hoort te doen.

INTERESSANTE VIDEO OVER DE 'VALSE VLAG-OPERATIE' WAARMEE HET WESTEN PROBEERT EEN STAATSGREEP TE FORCERENNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/04/de-telegraaf-hakt-weer-eens-flink-op.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten