zondag 11 augustus 2013

Iraakse Koerden klaar om Koerden in Syrië militair te Helpen

De leider van de Koerdische regio in Irak 'Koerdistan', de heer Marsoud Barzani, heeft gezegd dat hij niet zal aarzelen om de Syrische Koerden te beschermen tegen de terreur van de Al-Nusra bendes. Hij zei een onderzoek te laten doen naar geruchten van massaslachtingen in Koerdische dorpen in Syrië. Als hieruit zou blijken dat inderdaad vele kinderen en vrouwen massaal zijn gedood, dan kunnen we ons opmaken voor de volgende internationalisering van het door het Westen en de agressieve Golfstaten aangewakkerde conflict in Syrië (1).

Marsoud Barzani - Leider van de Iraakse Koerden
Eerder heeft het inmiddels door het Westen gedemoniseerde Libanese Hezbollah zich gemengd in het conflict door samen met het Syrische leger de sjiietische bevolking te beschermen in de grensregio's met Libanon tegen het zogenaamde Vrije Syrische Leger en haar Jabhat Al-Nusra Al-Qaidisten.

Hieronder nog een video over de vermeende slachting in een Koerdisch dorp:


Update 17 augustus 2013: De Al-Nusra bendes konden het weer niet laten en hebben opnieuw een poging gedaan de Syrisch-Koerdische plaats Ras Al-Ain te veroveren op de lokale Koerden. Hierbij zouden 18 doden gevallen zijn, waaronder voornamelijk leden van de bendes zelf (2).

NOOT
(1) http://rt.com/news/iraq-kurds-syria-defend-342/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/17/319202/alqaeda-attacks-syria-town-kills-18/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten