donderdag 29 augustus 2013

Hans Blix: "Wie denkt het Westen dat ze is om de Politie-agent van de Wereld te kunnen Spelen?"

Hans Blix, het voormalige hoofd van de VN-wapeninspecteurs in Irak, en ook voormalig minister van Buitenlandse zaken van Zweden, heeft kritiek geuit op de wijze waarop de VS, Klein-Brittannië en Frankrijk menen de politie-agent van de wereld te mogen spelen. Hij herinnert de wereld eraan dat het alleen toegestaan is om zich in de binnenlandse politiek van een land te bemoeien als er sprake is van een mandaat van de Veiligheidsraad en er sprake is van een agressie richting een ander land (1,4).

Hans Blix - Hij ontkende dat er bewijzen waren voor massa-vernietigingswapens in Irak,
maar hij werd volledig genegeerd door de op oorlog gerichte Verenigde Staten in 2003.
Noch de VS, noch Engeland, noch Frankrijk zijn aangevallen door Syrië waardoor de volledige legitimiteit wegvalt voor een aanval door een kleine coalitie van landen.

Hij zei verder dat President Obama precies lijkt op zijn voorganger George W. Bush, in de zin dat hij ook tegen de VN in bereid is zich te mengen in een soeverein land.

Ook Zbigniew Brezinski, de voormalige top-adviseur voor de Nationale Veiligheidsdienst (NSA) van de VS heeft zich uitgesproken tegen een bommenregen over Syrië (2). Colin Powell heeft ook geleerd van zijn leugenachtige optreden voor de veiligheidsraad in 2003 en is nu een tegenstander tegen het bombarderen van Syrië (3).

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/29/321125/blix-who-is-west-to-play-world-police/
(2) http://en.alalam.ir/news/1510562
(3) http://www.businessinsider.com/colin-powell-syria-caution-2013-8
(4) http://www.huffingtonpost.com/nathan-gardels/hans-blix-the-united-stat_b_3819367.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten