donderdag 29 augustus 2013

Heerlijke Speech George Galloway in Brits Parlement rondom Syrië

George Galloway
De krachtige speech van George Galloway op 29 augustus 2013 in het Britse Parlement rondom Syrië biedt een goed inzicht over de redenen waardoor 'the House of Commons'  uiteindelijk TEGEN een militaire aanval op Syrië heeft gestemd (1). Deze heerlijke vernedering van de oorlogshitser Cameron en zijn bloeddorstige minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, moeten we dan ook zeker koesteren.

Voor de echte liefhebbers hieronder nog het Syrische Nieuwsbulletin van 29 augustus 2013:

Inmiddels hebben de gewapende bendes aangegeven dat ze meteen volop de aanval zullen inzetten zodra Amerika uni-lateraal de Tomahawks laat regenen over Syrië. Op nu.nl las ik de volgende 'veelbelovende' woorden (3).


Rebellen

Rebellen in Syrië zijn van plan een offensief in te zetten als de Amerikanen een militaire aanval uitvoeren. Dat heeft een bevelehebber van de Opperste Militaire Raad zaterdag gezegd.
"De aanval begint zodra de eerste raket wordt afgevuurd", zei Qassem Saadeddine, een overgelopen kolonel uit het Syrische leger.

Terreinwinst

"Als de Amerikaanse aanval begint zullen we aanvallen lanceren op luchthavens van het leger, commandocentra, raketbases en militaire controleposten", zei Saadeddine vanuit Turkije.
Diverse commandanten van de rebellen in de buitenwijken van Damascus bevestigen dat ze gebruik willen maken van een eventuele Amerikaanse aanval op Syrië om terreinwinst te boeken in en rondom de hoofdstad.

Update 11 september 2013: George Galloway spreekt in zijn krachtige stijl over de belegering van de Christelijke stad Malullah en hoe Obama eigenlijk mede-verantwoordelijk is voor de steun aan de tegenstanders van het Syrische leger.


Ik kwam eind oktober 2013 nog een interessante discussie tegen van George Galloway in Libanon. Smul met me mee:NOOT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten