zaterdag 31 augustus 2013

John McCain en Lindsay Graham Nemen geen Genoegen met Kleine Vergelding: Zij willen een Staatsgreep

Twee van de grootste oorloghitsers die de Amerikaanse Senaat rijk is, namelijk John McCain en Lindsey Graham, hebben te kennen gegeven dat ze niets voelen voor slechts een afstraffende kleine vergeldingsactie op Syrië. Zij willen een grootschalige aanval zodat de regering van Assad ten val gebracht kan worden (1,3).

Senatoren John McCain en Lindsey Graham,
met op de achtergrond hun helden en hun vlag
Vanzelfsprekend interesseert het hen geen zier dat er geen goedkeuring is van de Veiligheidsraad. Zij weten immers het beste wat goed is voor de wereld, iets waar voormalig hoofd van de VN-onderzoekscommissie naar wapens in Irak, Hans Blix het niet helemaal mee eens is (2).

McCain en Graham stellen ook dat de situatie in Syrië een gevaar vormt voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Dat zijn altijd weer bijzondere uitspraken: wat is de relatie tussen Syrië en de veiligheid van de Verenigde Staten, daar helemaal aan de andere kant van de wereld? Bedoelt McCain wellicht dat het misschien een gevaar kan opleveren voor Israël?


Update 6 september 2013: Tijdens een bijeenkomst in een stadhuis kwam in Syrische vrouw op voor het Syrische volk en zij haalde krachtig uit naar de agressieve politiek van John McCain. Bekijk de video hieronder:

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/31/321488/mccain-lindsey-syria-strikes-not-enough/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/08/hans-blix-wie-denkt-het-westen-dat-ze.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten