vrijdag 23 augustus 2013

Weigeren Takfiri-bendes nu wel of niet Mee te werken met Onderzoek naar vermeend Chemisch-wapens gebruik Nabij Damascus?

Terwijl de Westerse wereld weer eens haar propaganda-registers volop opentrekt met betrekking tot het mogelijke inzetten van militaire middelen tegen het Syrische Leger (1), stelt Rusland dat de Takfiri-bendes geweigerd hebben mee te werken met een mogelijk onderzoek naar het vermeende gebruik van chemische wapens in de regio al-Ghoutan nabij Damascus (2).

Wat moet er gebeuren voordat partijen met elkaar gaan praten i.p.v. dat ze elkaar  doden?
Hoe logisch zou het zijn dat de Syrische overheid rond het moment van aankomst van de VN-waarnemers besluit volop kinderen te gaan vergassen? Hoe logisch is het dat de leden van de bendes weigeren mee te werken met een onderzoek, als het daadwerkelijk gaat om wapens die door de overheid zouden zijn ingezet?

Het lijkt eerder weer de zoveelste gruweldaad van de Takfiri-bendes die erop gericht is om militaire hulp af te dwingen vanuit het buitenland om hun verliezen in de regio een halt toe te roepen.

NAWOORD:
Even later las ik echter op RT dat de bendes wél bereid zouden zijn om het VN-team veilig te begeleiden naar de plek waar de chemische wapens gebruikt zouden zijn (3). Wie weet wie er gelijk heeft mag het zeggen...

NOTEN
(1) http://rt.com/news/french-foreign-minister-syria-834/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/23/320110/syria-militants-preventing-chem-probe/
(3) http://rt.com/news/syria-opposition-chemical-weapons-912/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten