zondag 18 augustus 2013

Twee Youtube-kanalen van Iraanse Press TV afgesloten

De Iraanse Engelstalige zender Press TV heeft het zwaar te verduren. Omdat ze een beeld van de wereld uitdragen dan anders dan wat de Westerse burger krijgt voorgeschoteld, zijn ze in principe ongewenst. Dit heeft er al toe geleid dat de zender van allerlei satellieten is gehaald, van de kabels is gehaald in onder andere Engeland, Spanje en Duitsland. De laatste ontwikkeling is nu dat zelfs YouTube Press TV niet langer toestaat om nieuwe filmpjes te uploaden. Sinds 25 juli kan Press TV namelijk niets meer toevoegen aan haar YouTube kanaal (1,2)

Screenshot Press TV op Youtube
Volgens het bijbehorende artikel heeft YouTube hiertoe besloten na een verzoek van de pro-Israëlische Anti-Defamation League (ADL) die sprak over het ontlopen van westerse sancties tegen Iran door Press TV via Youtube en andere internetkanalen. De officiële site is dan geblokkeerd voor nieuwe foto's maar Press TV heeft gewoon een nieuw kanaal aangemaakt dat je kunt vinden op (3).

Youtube - dat door een reageerder op het artikel als Jew Tube werd genoemd - heeft geen verklaring gegeven over het afsluiten van het Press TV-kanaal.

Update 20 augustus 2013: Inmiddels heeft de Joodse organisatie er ook voor gezorgd dat het tweede youtube-kanaal van Press TV is gesloten (4). Press TV heeft daarop gewoon een derde kanaal geopend (5).

Update 31 augustus 2013: Als ik kijk op dit derde kanaal zie ik dat dit kanaal inmiddels volledig afgesloten is. Misschien moeten we als youtube-gemeenschap allerlei video's van Press TV op onze eigen kanalen uploaden.

NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten