woensdag 6 maart 2013

Syrische Bendes gijzelen twintigtal VN-waarnemers nabij Golan-hoogten

Terwijl we gisteren nog berichtte over de komst van de eerste appeltjes uit de Golan-hoogten (1), hebben de bendes weer eens van zich laten horen door nu een twintigtal VN-waarnemers te gijzelen nabij de grens met de door Israël gestolen Golan (2). De 'martelaren van Yarmouk' hebben gesteld dat ze hen weer vrijlaten als het Syrische leger vertrekt uit de regio. Dit zijn dan de vrienden van William Hague en John Kerry.


Landdestroyer zei via twitter:


En dat op de dag dat William Hague van het Britse Rijk heeft toegezegd dat deze bendes nu ook de beschikking krijgen over gepantserde voertuigen en kogelvrije vesten (3).

Snapshot van de Westerse Helden die 20 VN-waarnemers hebben gegijzeld (4)
Het zou gaan om zo'n 30 gewapende mannen die het VN-personeel hebben gegijzeld nadat de waarnemers de Syrische overheid hadden geholpen met het escorteren van bendeleden vanuit de plaats Jamlah, ongeveer één kilometer ten oosten van de grens met de Golan. De VN zou aan het onderhandelen zijn met de bendeleden.

Officieel zijn er nog geen berichten bekend over de nationaliteit van de gijzelaars, maar volgens de Süddeutsche Zeitung (5) zou het gaan om Filipijnse VN-medewerkers. Zij baseren zich op bronnen binnen de kringen van de gewapende bendes.


Innercity Press (6) houdt kritisch in de gaten wat er zich allemaal afspeelt bij de VN, en zij hebben geconstateerd dat de voorzitter van de VN-missie in Golan, de heer Herve Ladsous, om 5 uur in de middag aankwam bij de veiligheidsraad, maar niets heeft gezegd tegen de aanwezige pers.

Update 7 maart: wereldwijde veroordeling van de gijzeling van de 21 Filipijnse VN-waarnemers van UNDOF (7).

Update 8 maart 2013: Interessante analyse van Syrian Girl Partisan:Inmiddels werd op 9 maart duidelijk dat het toch allemaal een 'vergissing' was van deze bende. De VN'ers zijn overgedragen aan Jordanië.


BRONNEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/eerste-golan-appeltjes-van-het-seizoen.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/06/292233/syria-militants-say-seized-un-convoy/
(3) http://rt.com/news/syria-war-uk-aid-902/
(4) http://rt.com/news/syria-un-rebels-peacekeepers-hostage-910/ & http://www.youtube.com/watch?v=w-M_YBrPJdw
(5) http://www.sueddeutsche.de/politik/golan-hoehen-syrische-kaempfer-nehmen-un-beobachter-gefangen-1.1617921
(6) http://innercitypress.com/un1golan030613.html
(7) http://sana.sy/eng/22/2013/03/07/471154.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten