vrijdag 15 maart 2013

Duitsland en Oostenrijk spreken zich uit tegen Agressieve Bewapeningsplannen van Engeland en Frankrijk in Syrië

Nadat op donderdag 14 maart Laurent Fabius (1) zich namens Frankrijk had uitgesproken voor het leveren aan wapens aan de bendes in Syrië, met of zonder de toestemming van de E.U. is er toch kritiek losgekomen in het vredige en altijd samen-optrekkende Europa.

Frans Timmermans had al gezegd niets te voelen voor een verdere versoepeling van het wapenembargo in deze fase, de minister van buitenlandse zaken van Luxemburg was al erg kritisch geweest (2), maar nu hebben ook landen als Duitsland - toch geen lichtgewicht - en Oostenrijk zich uitgesproken tegen de agressieve plannen van Frankrijk en Groot-Brittannië (3).

Oostenrijkse Minister van Buitenlandse zaken, Michael Spindelegger
Eén van de argumenten die Michael Spindelegger, de minister van buitenlandse zaken van Oostenrijk, aanhaalde was dat er ook Oostenrijkse VN-waarnemers actief zijn in de door Israël bezette Golan-hoogte. Zij dienen natuurlijk neutraal te zijn en niet partij te kiezen in een conflict. Als landen openlijk partij gaan kiezen in een conflict door wapens te leveren, dan is er van neutraliteit geen sprake meer en wordt een land in een keer net zo'n bezetter in de Syrische Golan als Israël.

Niet dat de E.U. neutraal is in het Syrische conflict, met hun aaneenschakeling van eenzijdige sancties gericht tegen de Syrische overheid, maar wapens leveren is dan toch gelukkig nog wel een stapje te ver voor enkele Europese landen.

Cartoon afkomstig van Daily Star Lebanon (7)
De actie van Frankrijk en Engeland toont ook maar weer eens wat een enorme arrogante machten het zijn, met een boodschap als: wij willen graag samenwerken met de veiligheidsraad, wij willen graag samenwerken met Europa, maar als het ons niet zint, gaan we gewoon onze eigen weg en steken we de middelvinger op naar de veiligheidsraad en naar de E.U. 

Michael Spindelegger zei dat we niet langer kunnen zeggen dat de oppositie aan de goede zijde staat, en de Syrische overheid aan de slechte zijde. Laten we hopen dat de Franse en Engelse arrogantie de ogen gaat openen voor veel landen om zich nog eens achter de oren te krabben over hun eigen houding ten opzichte van de Syrische samenleving en het blindelings steunen van radicale islamitische jihad-strijders in Syrië (4).

Hieronder nog enkele interessante videos van 15 maart van de Iraanse TV over de agressie van Engeland en Frankrijk.
Inmiddels heeft ook Zweden zich duidelijk uitgesproken tegen het opheffen van het wapenembargo door de E.U. : "Syrië puilt al uit van de wapens, ze hebben niet nog meer nodig", volgens de minister van buitenlandse zaken van Zweden (5). Intussen komen er overigens honderden, zeer waarschijnlijk door de VS in Jordanië getrainde terroristen het land binnen om nog meer dood en verderf te zaaien (5,6).

NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/frankrijk-en-engeland-willen-wapens.html
(2) http://willyvandamme.wordpress.com/2013/03/08/ik-begrijp-jullie-niet/
(3) http://sana.sy/eng/22/2013/03/15/472574.htm
(4) De Mediawerkgroep Syrië bericht over de terugkeer van tientallen Belgische 'jihadstrijders' die een beetje werden uitgelachen in Syrië omdat ze totaal geen militaire ervaring hadden. Lees er meer over op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/14/tientallen-jongeren-terug-na-desillusie-in-syrie/
(5) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/16/293841/militants-trained-by-us-cross-into-syria/
(6) http://rt.com/news/americans-train-syrian-rebels-073/
(7) http://www.dailystar.com.lb/Cartoons.aspx?id=1056#axzz2NuZYWiqx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten