maandag 18 maart 2013

Ook Australië plaatst Jabhat al-Nusra op Terroristenlijst

Nadat de VS in december 2012 het eens was met de Syrische overheid wat betreft het hoge terroristische gehalte van de Jabhat al-Nusra jihadisten, en ze classificeerden als verboden terroristische organisatie, heeft afgelopen zaterdag, 16 maart 2013, Australië het voorbeeld gevolgd van de Amerikanen (1,2).

Zelfs de VS en Australië zijn niet meer enthousiast
over dit soort figuren.  Afbeelding afkomstig van (3).
De plaatsing van de aan Al-Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra op de terroristenlijst impliceert dat het voortaan verboden is om fondsen te werven voor deze groep. Eventuele overtreders zouden maximaal 10 jaar gevangenisstraf tegemoet kunnen zien. Het zou de bedoeling van Australië zijn om deze groep uit te hongeren.

Begin januari werd er via dit blog nog bericht over de 100 Australische Jihadisten die in Syrië zouden strijden tegen het leger van het Syrische volk. Mensen waarvan is bewezen dat ze in het buitenland hebben gevochten tegen een legitieme overheid zouden een straf kunnen krijgen van 20 jaar (4). Die Australiërs zijn wat dat betreft niet laks wat betreft straffen. Op (4) kun je ook een video zien van een Jihadistische demonstratie in Sydney in september 2012.

NOTEN
(1) http://www.csmonitor.com/World/Backchannels/2012/1210/US-designates-Syria-s-Jabhat-al-Nusra-front-a-terrorist-group-at-lightning-speed
(2) http://www.timesofisrael.com/australia-blacklists-syrian-rebel-group-for-al-qaeda-link/
(3) http://syria-updates.blogspot.nl/2012/12/syria-syrian-authorities-arrest-40.html

Op deze pagina kwam ik een groen-wit-zwarte jodenster tegen die ik de lezer toch niet wil onthouden, met daarbij de grootste steunpilaren van de gewapende bendes in Syrië. KSA staat voor Saudi-Arabië.
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/01/meer-dan-100-australiers-vechten-mee.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten