donderdag 28 maart 2013

Arabische Liga nog verder op het Oorlogspad tegen Syrië

Rusland heeft haar grote teleurstelling uitgesproken tegen het besluit van de Arabische Liga om niet alleen de bendes in Syrië te gaan bewapenen, maar ook de Doha-coalitie als officiële vertegenwoordiging van Syrië toe te staan bij de vergadering in Doha, de hoofdstad van Qatar (1). Dit zijn acties die een vredesproces alleen maar meer dwarsbomen.

Arabische Liga kiest partij voor de tegenstanders van de huidige regering in Syrië
Vanuit de Arabische Liga heeft alleen Syrië zelf tegengestemd en hebben Irak en Algerije (4) kritiek geuit. Sergej Lavrov, de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland, vraagt zich ook openlijk af in hoeverre Lakhdar Brahimi nu nog namens de Arabische Liga een vertegenwoordiger kan zijn om tot een oplossing te komen in het conflict rondom Syrië.

De Libanese minister van Buitenlandse Zaken, Adnan Mansour, heeft nog eens gezegd dat de beslissing van de Arabische Liga tegen een van de oprichters van de Arabische Liga indruist tegen artikel 8 van het handvest van diezelfde Liga, waarin staat dat de lidstaten de huidige regering van een land zullen erkennen en geen acties zullen ondernemen om daar verandering in te brengen via het steunen van een staatsgreep (2).

Rusland heeft duidelijk gemaakt dat het iedere poging zal tegenhouden om ook de stoel van Syrië in de VN over te dragen aan de Doha-coalitie (3).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/arab-league-lavrov-syria-001/
(2) http://sana.sy/eng/22/2013/03/28/474926.htm
(3) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/28/295576/russia-to-confront-syria-opp-at-un/
(4) via Murad Madlassi, minister van Buitenlandse Zaken van Algerije - http://sana.sy/eng/22/2013/04/01/475386.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten