zaterdag 2 maart 2013

EU samen met Saudi-Arabië in de oorlogsstrijd tegen Syrië

Goed, de titel is wat overtrokken, maar in feite komt het daar wel op neer. Afgelopen week werd weer eens duidelijk dat de 'schurkenstaat' Saudi-Arabië grote hoeveelheden wapens heeft gekocht van Kroatië om die vervolgens via Jordanië Syrië in te loodsen om daar de gewapende bendes te voorzien van nieuwe munitie (1,2). Toen dat nieuws bekend werd heeft Kroatië al meteen aangekondigd haar 100 soldaten van de VN-vredesmissie op de Golan-hoogten terug te trekken uit vrees voor aanvallen op haar personeel door de pro-Syrische Syriërs in deze door Israël illegaal bezette Golan-hoogten (2).Volgens een persbericht van het Iraanse Press TV zouden er bepaalde amendementen zijn toegevoegd aan het 'wapenembargo' van de E.U., waardoor het nu mogelijk zou zijn om nog meer kolen op het vuur te gooien in Syrië. Zo zou de E.U. nu de weg hebben vrijgemaakt voor het leveren van gepantserde voertuigen aan de bendes die strijden voor een staatsgreep in Syrië. Ook zou er meer technische hulpmiddelen worden geleverd aan de oppositie.

Vanzelfsprekend gaat dit allemaal enorm in tegen het VN-handvest dat staten verbiedt zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden in een soevereine staat. John Kerry, de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, ontpopt zich ook in een razendsnel tempo als een even oorlogsgeile minister als zijn voorganger Hillary Clinton.


Zo heeft hij donderdag 28 februari nog eens 60 miljoen dollar toegezegd aan de Syrische oppositie. Ook zou er de laatste dagen veel meer zwaarder geschut over de Turks-Syrische grens worden geleverd na toestemming van zowel Turkse als Amerikaanse autoriteiten, aldus de door Press TV aangehaalde bron (1).

Meer Kerry-nieuws op 4 maart op de Russische TV (over zijn bezoek aan Saudi-Arabië:


NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/02/291506/eu-to-start-arming-militants-in-syria/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/01/291379/croatia-to-quit-golan-after-syria-report/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten