zaterdag 23 maart 2013

Ook Ierland tegen verdere militarisering van het conflict in Syrië

Tijdens een top in Ierland van de ministers van Buitenlandse Zaken over de vraag of de E.U. zou moeten meewerken met het leveren van wapens aan de gewapende bendes in Syrië werd duidelijk dat ook Ierland hier geen voorstander van is (1).

Ierse minister van buitenlandse zaken, Eamon Gilmore
De Ierse minister van buitenlandse zaken, Eamon Gilmore, gaf te kennen dat zijn land zich zou keren tegen het leveren van wapens aan de opstandelingen. Hierbij waarschuwde hij dat meer wapens alleen maar tot meer slachtoffers zal leiden. Verdere militarisering van het conflict achtte hij niet echt bevorderlijk.

Al eerder hadden landen als Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Tjechië hun kanttekeningen geplaatst tegen de wens van Frankrijk en Engeland om nu toch maar eens flink die gewapende bendes van Europese wapens te voorzien (2,3). De positie van Nederland is me nog niet helemaal duidelijk.

Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als deze landen hun twijfel doortrekken naar de rechtvaardigheid van de huidige sancties ten opzichte van Syrië. Zou de E.U. Syrië niet juist moeten helpen in het bestrijden van het terrrostisch geweld, wat afgelopen donderdag weer eens leidde tot de dood van 49 mensen door een zelfmoordaanslag in een moskee in Damascus (4), en enkele dagen ervoor tot de eerste chemische aanval nabij Aleppo (5)?

Wie is hier het slachtoffer? Toch niet die gewapende bendes met hun takfiri-opvattingen (6)?

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/23/294833/arms-supply-to-syria-militants-splits-eu/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/duitsland-en-oostenrijk-spreken-zich.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/frankrijk-en-engeland-willen-wapens.html
(4) http://sana.sy/eng/21/2013/03/22/473848.htm
(5) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/syrische-bendes-zetten-nu-ook-chemische.html
(6) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/de-delftse-jugend-jihadbeweging.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten