woensdag 30 januari 2013

Meer over de vele tientallen lijken in de rivier bij Aleppo (en andere ontwikkelingen in Syrië)

Op 29 januari 2013 werden vele tientallen lijken gevonden in de Queig-rivier in Aleppo. Volgens SANA zouden een aantal overledenen geïdentificeerd zijn als zijnde familieleden welke zouden zijn ontvoerd door de Syrische bendes, in dit geval, vooral door de beruchte - zelfs door de VS op de terroristenlijst geplaatste - Jabhat al-Nusra. Ze zouden zijn ontvoerd omdat ze weigerden mee te werken met de terroristen. Er wordt nog naar meer bewijs gezocht.

Zelfs onze Nederlandse teletekst heeft dit keer niet haar oordeel al klaar. Meestal is zij, zoals CNN, er als de kippen bij om de schuld te leggen bij de Syrische overheid, maar dit keer dus niet.  De NOS kwam met dit opvallend neutrale stukje:


Wat verder opmerkelijk is aan het bovenstaande bericht is dat er klaarblijkelijk niet langer gesproken wordt over de 'Syrische mensenrechtenorganisatie' in Londen, maar over een 'belangrijke Syrische oppositiegroepering' in Londen. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde club. Dit zou je qua propaganda-taal een duidelijke tand terug kunnen noemen.

Maar zo geldt het zeker niet voor vele andere westerse media, aldus Dr. Marcus Papadopoulus


Hieronder volgt een video van Syrian Partisan Girl waarin ze ook deze slachtpartij bespreekt, en ook terugkijkt op andere massamoorden die aanvankelijk door de westerse media werden toegeschreven aan het Syrische leger, maar later toch het werk bleken van die Syrische moordlustige bendes die de totale vernietiging van de overheid en haar instellingen nastreven. Moskou heeft deze laatste massamoord ten scherpste veroordeeld (1).Via de mediawerkgroep Syrië is een bericht  (2) naar buiten gekomen van een groep bestaande uit Duitse parlementariërs en juristen die in het geheim naar Syrië zouden zijn geweest en die ontdekt zouden hebben hoe het er werkelijk aan toe gaat in Syrië. Zij zouden met het advies zijn teruggekeerd om o.a. de ambassade in Syrië weer te heropenen. In sommige gebieden in Syrië, stelden zij, zou maar liefst 60% van de rebellen bestaan uit niet-Syriërs. Lees er meer over op (2).

Volgens Joris Geeven (zie onderstaande tweet) gaat onze minister van Buitenlandse Zaken, Timmermans, op 31 januari 2013 in gesprek met de kamer over de Nederlandse houding ten opzichte van Mali en Syrië. Laten we hopen dat Nederland ook gaat inzien hoe absurd de situatie is: terroristen 'vernietigen' in Noord-Mali, en tegelijkertijd ze volop steunen in Syrië. Kijk ook eens naar het betoog van een Belgische parlementariër, die klaarblijkelijk in België omstreden is, maar prachtig uiteenzet hoe de vork in de steel zit met betrekking tot deze kwesties (3).


Vandaag is er in een Koerdische stad Ras al-Ain in Syrië ook een ultimatum afgelopen dat de Koerdische bewoners van de stad hadden gesteld ten opzichte van de bendes in hun plaats (4). Als ze er vandaag niet uit zouden zijn, zouden ze allemaal meedogenloos worden gedood. De stad is helemaal klaar met die bendes die nog altijd kunnen genieten van de hartelijke steun van Turkije, waar onze Patriots zogenaamd Turkije beschermen tegen de mogelijke Syrische agressie. Als het allemaal niet zo serieus was, lijkt het wel een slechte B-film.

Kijk ook eens naar What did Israel Strike on January 30, 2013: a Convoy or a Research Center?

NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten