zondag 28 oktober 2012

Kinderen zingen 'Wij zijn de soldaten van Osama' tijdens offerfeest in Syrië

Tijdens het offerfeest in Syrië wordt er natuurlijk ook flink gezongen door de feestende menigten. Niet dat die menigten zo groot zijn, of dat er heel veel wordt gezongen; ook zijn er sommige mensen die vooral hopen dat het offerfeest volgende jaar echt een feest zal worden als dan alle gewapende 'feestgangers' ook weer verdwenen zijn (1).

In het onderstaande filmpje zien we een kleine deugniet een lied zingen, waarschijnlijk bijgestaan door zijn vrij Salafistisch-ogende vader. Op een balkon zingt hij teksten als 'Wij zijn de soldaten van Osama, wij zijn de studenten van het martelaarschap van deze grootse sheik', terwijl het beneden vooral mannen en jongens zijn die daar zwarte Al-Qaida-vlaggen dragen.


Als toegift wordt in deze video nog een shot gemaakt met daarin enkele dankwoordteksten voor de bijdragen van landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Kuweit voor de steun die deze mensen hebben mogen ontvangen voor hun 'Osama-strijd' (2) tegen de president van Syrië.

Ik weet niet of ze hiermee in Syrië het junior songfestival zouden hebben gewonnen, maar in de Golfstaten zouden ze veel kans hebben gehad; daar zijn namelijk nogal veel sympathisanten voor de terugkeer naar de Middel Eeuwen, wat betreft sociale omgangsvormen en religieuze verdraagzaamheid.

Hier nog een guitig filmpje van een stel niet-zingende 'bebaarde brigadiers' (wel met een deuntje erbij op een gegeven moment, en wat Benny Hill-effecten) van een of andere Boris Boef Brigade die hier verkondigen hoe ze hun mortieren richten op wijken en woningen van burgers die loyaal zijn aan de Syrische overheid.
NOTEN
(1) In de video op http://www.youtube.com/watch?v=mZuaMScYX0k&feature=plcp zien we hoe de bewoners van de wijken Oud- en Nieuw Syriac in Aleppo spreken over de terreur die de gewapende mannen (toen waarschijnlijk niet zingend) hebben veroorzaakt.
(2) In de gauwigheid vertypte ik me even, waardoor er even stond 'voor hun Obama-strijd', wat eigenlijk ook niet zo heel erg naast de waarheid zou liggen momenteel. We leven in bijzondere tijden.

Deze video is mede mogelijk gemaakt
door  diplomatieke steun van de Europese Unie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten