zondag 7 oktober 2012

Syrië ontkent dat ze weer mortiergranaten zouden hebben gebruikt op het Turkse Akcakale

Er gebeuren vreemde zaken aan de grens tussen Turkije en Syrië. Sinds de eerste mortiergranaten vielen op 3 oktober 2012, waarbij 5 doden vielen, zouden er haast iedere dag mortieren terecht zijn gekomen op Turkse bodem, vanuit Syrië. Turkije is daarbij ook niet zuinig in het beschieten van allerlei onbekende doelen op Syrische grondgebied, zogezegd als vergelding (1,2).

Een mortiergranaat uit WO II, gevonden door een Boer in St. Oedenrode (5).
De mortieren op Akcakale zullen er vast iets moderner uitzien.

Nadat de eerste granaten vielen heeft de VN-vertegenwoordiger van Syrië, de heer Ja'afari gezegd dat Damascus géén excuses heeft aangeboden aan Turkije, maar dat ze wél hun medeleven hebben geuit. De Syrische autoriteiten waren een onderzoek gestart om te bepalen wie er verantwoordelijk was voor de beschietingen (3). Nu de mortieren maar blijven vallen op Turkije, hebben de Syrische autoriteiten gezegd dat ze niet verantwoordelijk zijn voor deze aanvallen. Op 7 oktober kwam er namelijk opnieuw een mortier terecht op haast dezelfde plek in Akcekale als op 3 oktober (4,6).

Het feit dat Syrië nu ontkent achter deze mortieraanvallen te zitten, maakt het alleen maar waarschijnlijker dat het inderdaad die gewapende bendes zijn die proberen Turkije te betrekken in hun oorlog tegen de huidige regering in het land.

Akçakale Grenspost - Afbeelding van Reuters/Stringer via (6)


De westerse media verkopen de mortieraanvallen vooral als zijnde afkomstig van het Syrische leger die aan het vechten is met de opstandelingen in de grensregio. Alsof Syrië werkelijk zo dom zou zijn om Turkije steeds maar te blijven uitdagen door mortiergranaten af te schieten.


Voor meer updates over Syrië voor vandaag, zie Worldmathaba

VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/de-tweede-mortier-op-turks-grondgebied.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/turkije-bombardeert-doelen-in-idleb-in.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/jaafari-syrie-heeft-haar-excuses-niet.html
(4) http://www.presstv.ir/detail/2012/10/07/265420/turkey-artillery-strikes-syria/
(5) http://www.ed.nl/regio/eindhovenregio/11789457/Boer-vindt-mortiergranaat.ece
(6) http://rt.com/news/turkey-syria-fire-conflict-855/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten