zaterdag 6 oktober 2012

Gewapende Bendes Syriërs Dreigen opnieuw de 48 Ontvoerde Iraniërs te Doden

Terwijl de bendes aan de verliezende hand lijken te zijn in Aleppo, en flinke klappen krijgen te verwerken in andere delen van Syrië, lijken er allerlei andere technieken te worden ingezet: meer brute bomaanslagen op overheidsgebouwen, pogingen om Turkije in de strijd met Syrië te laten mengen en vandaag werd bekend dat de bendes ook weer hebben gedreigd met het doden van de in begin augustus 2012 ontvoerde Iraanse pelgrims (1,2).

Fragmetn van Lid van Al-Bara 'FSA'-bende voor de
gekidnapte Iraniërs, uitgezonden door Al-Jazeera op 8 oktober 2012 (3).

Alleen als het Syrische leger stopt met het aanvallen van de bendes in het land zullen zij de Iraanse burgers niet doden. Vrijdag werd een video met dit dreigement uitgezonden op de Saudische zender Al-Arabiya.

Update 8 oktober 2012: Inmiddels zijn er nieuwe beelden opgedoken afkomstig van de gewapende bende onder de naam 'Al Bara' die deze Iraniërs ontvoerd hebben (3). Iran zou via hun contacten met Turkije, Syrië en Qatar proberen hun gegijzelde landgenoten vrij te krijgen (4).

Update 9 oktober 2012: De dreigementen zouden toch weer even ingeslikt zijn. Een woordvoerder van de Vrije Bendes van Syrië (of hoe heten ze ook alweer?), Ahmed al-Khatib, zei dat er contact was geweest met de Turkse autoriteiten, die na overleg met Iran, hun invloed hadden gebruikt om af te zien van de executies (5). Het feit dat de Turken zoveel invloed hebben op de bendes in Syrië is natuurlijk veelzeggend. Met dank aan worldmathaba voor de link naar deze informatie.

Update 10 oktober 2012: Er wordt druk overlegd tussen Iran, Saudi-Arabië, Qatar en Turkije over de vrijlating van de pelgrims (6).

Update 21 oktober 2012: Inmiddels heeft Iran zich bereid verklaard om te onderhandelen met de ontvoerders van de Iraanse pelgrims (7, via 8).

Update 9 januari 2013: De 48 pelgrims zouden zijn geruild tegen ruim 2000 Syriërs (9).

VOETNOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten