zaterdag 6 oktober 2012

VS en Europa zetten Libanon onder druk om Syrische Bendes te gaan Steunen

In een bericht in de Libanese krant 'Al-Akhbar' (1) werd beschreven hoe Libanese functionarissen door hun Amerikaanse en Europese ambstgenoten onder stevige druk zijn gezet om nu toch maar eens vooral meer steun te gaan verlenen aan de gewapende bendes die Syrië ontwrichten.


De Libanese autoriteiten zouden daar verbaasd en wat nerveus op hebben gereageerd: ze lijken nu niet goed te weten wat ze zouden moeten als de situatie in Syrië zich op een negatieve manier zou ontwikkelen. Het standpunt van Libanon is altijd geweest dat er gepleit werd voor een dialoog tussen de partijen. Een standpunt dat botst met het agressieve beleid van Europa en de VS, dat zich vooral richt op het bewapenen en steunen van de gewapende bendes in Syrië, in de hoop dat ze erin slagen een staatsgreep te plegen.

President Michel Suleiman heeft vanuit Buenos Aires gezegd dat hij nog altijd staat voor het zojuist beschreven politieke beleid ten opzichte van de situatie in Syrië: geen buitenlandse inmenging en vooral streven naar een dialoog waarbij gewapende strijd niet wordt gezien als een manier om 'democratie' te brengen in een land.

VOETNOOT
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/10/07/265341/lebanon-pressed-to-back-syria-rebels/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten