donderdag 4 oktober 2012

Ja'afari: "Syrië heeft haar excuses NIET aangeboden aan Turkije, wel medeleven geuit"

Eerder schreef ik over de mortieraanval vanuit Syrisch grondgebied op de Turkse plaats Akçakale (1), die gevolgd werd door mortieraanvallen vanuit Turkije. Aanvankelijk dacht ik - net als velen - aan een aanval door de FSA-bendes die zo probeerden Turkije (en daarmee mogelijk ook de NAVO) in hun oorlog te betrekken, maar toen ik in een artikel van RT las dat zelfs Sergey Lavrov, de minister van buitenlandse zaken van Rusland, van de Syrische autoriteiten had gehoord dat het ging om een tragisch ongeluk, leek het allemaal duidelijk: het Syrische leger had in de strijd rond de grensposten een fout gemaakt en zij hebben daar hun excuses voor aangeboden (2).


Maar, vandaag verscheen de bovenstaande video op Youtube (via het abonneerwaardige kanaal van Eretz Zen (3)), waarin de vertegenwoordiger van Syrië zei dat er een onderzoek gaande was, en dat Syrië zich NIET had verontschuldigd omdat ze niet wisten wie er achter de aanval op Turkije zat. Zij hebben wel hun medeleven geuit aan Turkije, voor de nabestaanden van deze aanval.

Op de Syrische website wordt ook niet gesproken over enige excuses of schuldbekentenis. Zou het dan misschien toch een 'false-flag'-operatie zijn geweest van de bendes? We zullen moeten afwachten.

Wat Ja'afari wel in de bovenstaande persconferentie benadrukt is dat er continu aanvallen zijn van bendes op Syrische grensposten en dat het Turkse leger en de Turkse grenswachten hierbij gewoon toekijken. Daarbij gebeurt het ook geregeld dat de bendes die worden weggejaagd door het Syrische leger hun toevlucht zoeken in Turkije.

Het hoeft verder niemand te verbazen dat de Turkse regering van Erdogan de gewapende bendes in Syrië een warm hart toedraagt, iets wat niet breed wordt gedragen door het Turkse volk (4).

Op het Duitse ZDF een interessante reportage (5), zie verder ook (6) op world-mathaba. Ook op infowars.com is er aandacht besteed aan de vraag of Syrië nou wel of niet bekend had dat ze verantwoordelijk waren voor de mortieren op Akçakale (7).

VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/turkije-bombardeert-doelen-in-idleb-in.html
(2) http://rt.com/news/turkey-syria-shelling-dead-631/
(3) http://www.youtube.com/user/EretzZen?feature=watch
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/09/erdogan-valt-rusland-en-china-aan-over.html
(5) http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1745664/Tuerkei-uebt-Vergeltungsschlag-aus#/beitrag/video/1745664/Tuerkei-uebt-Vergeltungsschlag-aus
(6) http://worldmathaba.net/items/1759-german-state-tv-syrian-rebels-take-responsibility-for-turkey-provocation
(7) http://www.youtube.com/watch?&v=ulm40M11qWY#!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten