zaterdag 20 oktober 2012

Syrische Bendes steeds zwaarder Bewapend, nu ook met Manpads

(onthoofding van helicopterpiloot in derde video op deze pagina)

Tijdens het volgen van de Syrië-crisis leer je ook allerlei nieuwe termen kennen. Deze week kwam ik voor het eerst in aanraking met de term 'Manpads', wat staat voor Man-Portable Air Defense System, oftwel draagbaar luchtafweergeschut. Deze mobiele wapens komen steeds meer in handen van de bendes die in Syrië opereren. In de onderstaande video (1) wordt hier nader aandacht aan geschonken.

 

Afgelopen week zouden de bendeleden er ook in geslaagd zijn om een Syrische helicopter uit de lucht te schieten, zoals je kunt zien op de luidkeels door vele allah-oe-akhbars begeleidde video:Meestal wordt er in de Nederlandse pers gesproken over de gewapende bendes als een soort vrijheidsstrijders tegen de 'brute dictator' zoals de heer Struick van Bemmelen (2) dat deed. Toch verscheen er vandaag een artikel in de Volkskrant van de columnist Paul Brill (3), waarbij toch vraagtekens worden geplaatst bij het steunen van deze gewapende bendes.

Hieronder een video waarin we kunnen zien hoe barbaars de door het Westen gesteunde FSA-bendes zijn. De video laat zien hoe de piloot van de neergehaalde helicopter is onthoofd, nadat hij al dood was. Dit soort mensen wil je toch niet steunen? Laat de Europese Unie per direct alle sancties beëindigen tegen Syrië, om het land nog beter in staat te stellen een eind te maken aan dit soort gewapende freaks die Syrië al anderhalf jaar terroriseren.


Thierry Meyssan schreef in een recent bericht op Voltairenet nog over de mogelijkheid dat de NAVO-landen het plan zouden hebben opgevat om die extremistische moslims uit de weg te ruimen door ze massaal vanuit allerlei hoeken van de wereld naar Syrië te laten komen, om ze vervolgens daar te laten doden door het Syrische leger. Vooral Turkije zou dan door deze mogelijke NAVO-houding met lege handen achterblijven (4).

Update 6 november 2012: De Russische Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken heeft vanuit Jordanië gezegd dat er inmiddels zo'n 50 Stinger (Manpads) raketten in handen zijn van de raketten. Hij waarschuwt ervoor dat deze zelfs gebruikt zouden kunnen worden om een burgervliegtuig te beschieten. Hij benadrukt ook dat deze Amerikaanse wapens zeker niet bedoeld zijn als defensieve wapens (5,6).


SYRISCHE NOTEN
(1) http://rt.com/news/syria-rebels-aircraft-manpad-732/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/tirade-tegen-syrie-hezbollah-en-iran.html
(3) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6277/Paul-Brill/article/detail/3334394/2012/10/20/Paul-Brill-Het-devies-in-Syrie-Pas-op-met-vrienden.dhtml
(4) http://www.voltairenet.org/article176266.html
(5) http://www.presstv.ir/detail/2012/11/06/270796/syria-insurgents-have-50-stingers-lavrov/
(6) http://rt.com/news/syria-lavrov-weapon-opposition-080/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten