vrijdag 26 oktober 2012

Altijd maar weer negatief over het Syrische Leger, zelfs tijdens Staakt-het-Vuren-Initiatief vanwege Offerfeest

Terwijl het Syrische Leger er steeds beter in slaagt om de gewapende bendes in Syrië te verslaan en in het nauw te drijven, heeft de Syrische regering toch ingestemd met een staakt-het-vuren, waarbij ze het risico lopen dat de bendes zich weer laten herbewapenen en dat ze zich gaan hergroeperen. Volgens enkele twitterberichten zouden ze uit één wijk van Aleppo zijn weggejaagd waardoor ze noodgedwongen een andere wijk zijn binnengestormd.

Syrische Gewapende Bendes.
Voor u gebracht met steun van de Europese Unie

De laatste keer dat er een staakt-het-vuren werd afgekondigd door de overheid, hielden de bendes zich er in het geheel niet aan: ze misbruikten het gebaar om terrein te herwinnen. Gelukkig heeft het Syrische leger daar wel van geleerd en zullen ze niet toestaan dat de bendes opnieuw dit staakt-het-vuren gaan uitbuiten voor hun eigen strijd voor een moslimstaat, zoals je hieronder een bepaalde brigade hoort zeggen:


Het is dan toch wel wat zuur dat een dergelijk nobel initiatief van de Syrische overheid dan weliswaar verschijnt op de teletekst-berichtgeving in Nederland, maar dat er dan toch weer even een bepaalde onbevestigde bron aan het woord gelaten moet worden om de sfeer weer niet té positief te maken.

Alsof standaard de afgelopen jaren ingestampte negatieve propaganda rondom de Syrische overheid toch bevestigd moet worden. Als je het onderstaande bericht leest, dan zou je je ook kunnen afvragen waarom die zin nou zonodig moest worden toegevoegd. Waarschijnlijk om die gemanipuleerde mythe dat het leger nog altijd zou vuren op ongewapende 'betogers' weer nieuw leven in te blazen.

Wie gelooft er nu nog dat er ongewapende betogers zouden zijn die worden beschoten door het leger? Volgens de Nederlandse informatie-voorziening bestaan ze nog altijd en zoals je kunt zien wordt iedere gelegenheid aangepakt om deze mythe in stand te houden. Best ziek eigenlijk, denk ik dan.


Maar goed, om het toch ook een beetje gezellig te houden: wil je ook een keer lachen met de gewapende bendes in Syrië dan raad ik je aan eens een blik te werpen op allerlei videos op het YouTube kanaal van Eretz Zen. De video hieronder is toch wel een van de grappigste:Update: Om hun respect voor het offerfeest en het staakt-het-vuren te tonen hebben de bendes hun liefdevolle gezicht weer eens laten zien door een autobom tot ontploffing te brengen. Dit keer leek het hen een goed plan om dat te doen in de buurt van een kinderspeelplaats. Rond 19.30u waren er 5 doden geteld en 32 gewonden (1).

Zie verder ook een gesprek met Webster Tarpley op (2) over het staakt-het-vuren-initiatief.

STAAKT-HET-VUUR-NOTEN
(1) http://rt.com/news/syria-ceasefire-fighting-eid-286/
(2) https://worldmathaba.net/items/1907-syrian-opposition-will-not-observe-the-truce-webster-tarpley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten