maandag 26 september 2016

Rusland en Syrië zijn Klaar met de Amerikaanse Steun aan Al-Qaida Groepen in Aleppo

Tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsraad op 25 september 2016 vertelde de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin dat Rusland en Syrië van het laatste staakt-het-vuren hadden geleerd dat de Amerikanen geen enkele invloed hebben op de tegenstanders van het Syrische regeringsleger. In het verdrag dat in Geneve door de VS en Rusland is overeengekomen op 9 september j.l. werd onder andere afgesproken dat de V.S. ervoor zouden zorgen dat er een scheiding zou komen tussen de zogenaamde 'gematigde oppositie' en de Al-Qaida tak.

Zoals zo vaak is opnieuw gebleken dat de Amerikanen hun woord niet hebben gehouden. Dat is ook niet zo gek: want ze hebben ook niet zoveel invloed op Al-Nusra in Syrië. Volgens Churkin leveren ze echter met hun Westerse bondgenoten wel nog altijd wapentuig aan de bendes die nog altijd bijna 200.000 mensen in hun ijskoude salafistische greep houden (1).

Amerikanen vinden val van Assad belangrijker dan
het aanpakken terroristen en bevrijden van Aleppo
Zoals Narwani al schreef (2) wordt er echter door de alles verpletterende westerse propaganda een verhaal verteld dat er sprake zou zijn van gematigde opstandelingen die vechten tegen een bruut regime. Het Syrische Leger dat bestaat uit Syrische soldaten die voor hun vaderland vechten, wordt nog altijd neergezet als een bruut leger dat samen met de verschrikkelijke Poetin de meest gruwelijke dingen doet met de burgers van Aleppo.

Als het Syrische of Russische leger bombardementen uitvoert op verzamelplaatsen van Al-Qaida gelieerde salafistische bendes dan wordt moord en brand geroepen. Dat die terroristische groepen continu volledig willekeurig hun artillerie afvuren op burgergebieden wordt verzwegen. Willy van Damme schreef hierover vandaag wederom een prachtig stuk onder de titel 'Aleppo: het geweeklaag der valsaards' (3).

De Russen hebben samen met Syrië geprobeerd een staakt-het-vuren te handhaven, maar de terroristen hebben zich er niet aan gehouden: ze hebben zelfs nieuwe aanvallen ingezet in Oost-Damascus en in Aleppo zelf.

Franse Minister van Buitenlandse Zaken Ayrault durft over Internationaal Recht te spreken
Tijdens de Veiligheidsraadbijeenkomst op 25 september durfde de Franse minister van buitenlandse zaken zelfs te spreken over het schenden van Internationaal recht door Syrië en Rusland (4). Zoals van Damme het duidelijk verwoord in het net aangehaalde stuk is het ronduit schaamteloos dat een land als Frankrijk (alsmede Engeland) zich voordoet als een land dat ook maar enig respect heeft voor internationaal recht.

Deze westerse landen hebben lak aan het internationaal recht, al was het alleen maar omdat ze in een land bombarderen zonder steun van de legitieme Syrische overheid. Waarom denken al die westerse landen toch dat ze zich zomaar kunnen bemoeien met de binnenlandse omstandigheden? Het zijn de Amerikanen geweest die met steun van Saudi-Arabië, Turkije en Qatar vele terroristen hebben opgeleid en vanuit de hele wereld naar Syrië hebben gestuurd om die zo gewenste staatsgreep in Syrië te forceren.

Door middel van een moordlustige Jihad de onderdrukking bestrijden.
Je krijgt er haast hoofdpijn van als je er bij stilstaat.
Als Syrië dan de steun van Rusland inroept bij het bestrijden van al die fundamentalistische groeperingen dan wordt gesproken over schendingen van het internationaal recht. Alsof die mensen in Aleppo niet een gat in de lucht zouden springen als ze verlost zouden zijn van al die islamitische mafkezen die de stad al sinds 2012 terroriseren. In plaats dat er gesproken wordt over de bevrijding van Aleppo, wordt er door de westerse media partij gekozen voor de tegenstanders van de nationale regering.

En het bijzondere is dat de propaganda zo overweldigend wordt dat de mensen met wie  je spreekt haast allemaal zonder blikken of blozen zeggen dat Assad en Poetin de slechterikken zijn.
NOTEN
(1) https://www.rt.com/news/360571-unsc-syria-meeting-russia/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2016/03/hoe-vier-westerse-leugens-de-oorlog-in.html
(3) https://willyvandamme.wordpress.com/2016/09/25/aleppo-het-geweeklaag-der-valsaards/
(4) http://nos.nl/artikel/2134412-frankrijk-en-gb-rusland-helpt-assad-bij-plegen-van-oorlogsmisdaden.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten