donderdag 6 september 2012

Frankrijk levert inmiddels ook al Wapens aan Syrische Bendes

Volgens een diplomatieke bron die wenst anoniem te blijven is Frankrijk al sinds eind augustus 2012 actief bezig met het aanleveren van wapentuig voor de Syrische bendes. In de Syrische gebieden rond Aleppo, Idleb en Deir Al-Zor zouden de 'killing guns' van Frankrijk al zijn aangekomen (1,2). Frankrijk zou zelfs luchtafweergeschut hebben geleverd en dit alles om hun wens te zien verwezelijken van een staatsgreep die via geweld wordt afgedwongen.


President Hollande had op 27 augustus de oppositie in Syrië al opgeroepen toch vooral maar een beetje samen te werken, zodat Frankrijk zo snel mogelijk, à-la-Libië,  de oppositie kan erkennen als de rechtmatige regering van Syrië. Het is natuurlijk volledig absurd om een niet-gekozen bende van gewapende mannen die in Syrië steeds minder steun krijgen van het volk vanwege hun wreedheden, te willen gaan erkennen. Door ook nog eens extra wapens het land in te pompen lakt Frankrijk iedere mogelijkheid voor een vreedzame oplossing aan haar arrogante en vooral agressieve laars.

Egalité, Liberté en Fraternité, het mooie franse motto krijgt zo wel een erg vreemde betekenis. Laten we hopen dat de Syrische burgers doorgaan met het aanwijzen van de schuilplekken van deze bendes zodat ze door het Syrische leger onschadelijk kunnen worden gemaakt. Het Syrische volk zit echt niet te wachten op de wapens van de Franse agressor. Zij wensen eerder vrede via onderhandelingen.Bronnen:
(1) http://presstv.com/detail/2012/09/06/260151/france-providing-aid-to-syrian-rebels/
(2) http://worldmathaba.net/items/1584-syria-real-news-september-6-roundup

Geen opmerkingen:

Een reactie posten