zondag 9 september 2012

Franse arts: "Helft van behandelde Patiënten in Aleppo waren Buitenlanders"

Een van oprichters van de organisatie Artsen Zonder Grenzen, de chirurg Jacques Beres (zie afbeelding), heeft tijdens zijn werkzaamheden in de Syrische stad Aleppo, ontdekt dat de helft van de patiënten die hij heeft verzorgd niet een Syrische nationaliteit hadden.

Jacques Beres
(afbeelding afkomstig van New York Times (2))
Daarnaast viel het hem ook op dat veel van de patiënten waarmee hij sprak niet zozeer gemotiveerd waren om de val van president Assad te bewerkstelligen, maar vooral gericht om van Syrië een soort sharia-emiraat te maken, naar Saudisch voorbeeld (1).

Dit is allang geen nieuws meer voor mensen die zich wat meer bezig houden met de materie. In het westen blijft echter het idee zich hardnekkig handhaven dat er sprake zou zijn van een spontane revolutie van binnenuit. Er zijn legio andere berichten op deze blog die handelen over de buitenlandse extremistische vechtmachines die in Syrië actief zijn. Kijk eens naar de Libische Ummah-brigade die werkt vanuit Idleb (3), of werp een blik op de paspoorten uit Tunisië en Egypte (4) van gesneuvelde bendeleden.

Omdat dit niet zo goed klinkt voor de Westerse steun aan de Gewapende bendes, doen ze aardig hun best om eventuele dode buitenlanders zo snel mogelijk te verbranden (5). Zelfs begin maart 2012 waren er al volop berichten over buitenlanders die gearresteerd waren in de plaats Homs (6).

Voor een algemene update van alle ontwikkelingen in Syrië op 9 september werp een blik op World-Mathabanet (7).

VOETNOTEN
(1) http://rt.com/news/syria-rebels-assad-islamists-699/
(2) http://www.nytimes.com/2012/03/13/world/europe/french-surgeon-jacques-beres-recalls-slipping-into-syria-last-month.html?pagewanted=all
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/de-libische-ummah-brigade-vechtend-in.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/opnieuw-allerlei-buitenlandse.html
(5) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/rebellen-in-aleppo-verbranden-hun.html
(6) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/03/veel-buitenlanders-gearresteerd-en.html
(7) http://worldmathaba.net/items/1599-syria-real-news-september-9-roundup

2 opmerkingen:

 1. Hoi!
  Ik kwam hier via uw link op mediawerkgroepsyrië, en zette zelf eerder vandaag ook een blogje op Internet met links over Syrië, eigenlijk om de link daarnaar onder artikelen over Syrië onder b.v. Elsevier, De Volkskrant, en Joop.nl te plaatsen:

  http://www.syriathefacts.blogspot.nl/

  M.vg.,
  Lodewijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mooi initiatief Lodewijk. Ik hoop dat je je enthousiasme weet vast te houden!

   Verwijderen