vrijdag 14 september 2012

Vraag aan Obama: Waarom steunen de VS eigenlijk Al-Qaida in Syrië?

Je maakt het niet vaak mee, maar af en toe worden er dan toch zelfs in de VS kritische vragen gesteld aan de Amerikaanse president. Benn Swann van Activist Post vroeg president Obama namelijk hoe het toch mogelijk is dat de VS hun buitenlandse politiek zo hebben gericht op het 'vernietigen' van Al-Qaida in Afghanistan, Jemen en Somalië, terwijl ze zelf deze terroristische bendes lijken te steunen in Syrië.

In deze video hieronder wordt deze vraag gesteld, met een interessante introductie waarbij Hillary Clinton nog eens zegt hoe de VS destijds zelf Al-Qaida heeft opgericht in Afghanistan om de Sovjet-Unie te bestrijden.


In deze video wordt verder ook kort aandacht geschonken aan de dood van Christopher Stevens, de Amerikaanse ambassadeur in Libië. Volgens de blog van Alexander Higgings (1) zou Stevens wel eens eerst seksueel kunnen zijn misbruikt voordat hij gedood is door de woedende menigte.

In een video van Syrian Partisan Girl (2) wordt de ironie besproken van deze lynchpartij. Het roept namelijk herinneringen op aan de wijze waarop de Libische leider Moammar Gaddafi door deze gewapende bendes is gelyncht. De gewapende bendes die de grondtroepen waren voor de NAVO-landen in hun oorlog tegen Libië samen met de dictatoriale regimes van Saudi Arabië en Qatar.


Je kunt je ook afvragen hoelang een land als de VS kan blijven doorgaan met het ontwrichten van samenlevingen samen met hun Europese NAVO-partners, zonder dat de wereldgemeenschap op een bepaald moment in opstand komt tegen dit agressieve, leugenachtige gedrocht.

Laten we hierbij nog even aandacht schenken aan een pakkend symbool voor de bruutheid van het Amerikaanse, de wijze waarop Hillary Clinton haar vreugde uitte toen ze hoorde dat Moammar Gaddafi was gelyncht.


VOETNOTEN
(1) http://blog.alexanderhiggins.com/2012/09/13/reports-murdered-ambassador-libya-sexually-raped-183571/
(2) In deze video heeft Syrian Partisan Girl het over een video die verwijderd is door youtube. De video was op het moment van schrijven van dit bericht nog wel zichtbaar op het kanaal van Alexander Higgins: http://www.youtube.com/watch?v=gDZ4z367aFE&feature=player_embedded#!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten