donderdag 27 september 2012

Terroristenvriend Erdogan valt Rusland en China aan over Syrië-standpunt

De Turkse premier Tayyip Erdogan heeft flink uitgehaald naar Rusland en China (1). Zo verweet hij vooral Rusland dat zij gewoon toestaan hoe de Syrische overheid een massaslachting zou aanrichten. Verder richtte hij zijn pijlen op China die recentelijk ook nog eens haar veto uitsprak tegen een resolutie waarin ook ruimte was gemaakt voor het opstarten van 'buffer zones' in Syrië zelf.


Volgens recente polls zou president Erdogan slechts van 18% van de Turkse bevolking steun krijgen voor zijn agressieve beleid ten opzichte van het zuidelijke buurland. In Antakya zijn vele mensen de straat opgegaan om te demonstreren vóór de Syrische president Assad, wiens aanpak gericht is op het vernietigen van het gewapende verzet door terroristen uit alle hoeken van de wereld (2).

Dit soort protesten hebben er waarschijnlijk toe geleid dat het hoofdkwartier van de FSA-bendes zich verplicht moest verplaatsen naar Syrisch grondgebied (3).

Hoe lang zal het nog duren voordat de meerderheid van de mensen in het westen beginnen in te zien dat de houding van landen als de VS, Turkije, Frankrijk, Engeland, Saudi-Arabië en Qatar er juist voor zorgen dat het bloedvergieten in Syrië maar blijft doorgaan? Hoe constructief is het als Turkije fungeert als een land waar terroristen militaire training krijgen om te kunnen gaan vechten in Syrië? Hoe lekker is Erdogan bezig als hij een doorgeefluik is voor al het wapentuig dat wordt aangeleverd door de terroristenleveranciers uit Qatar en Saudi-Arabië?Zoals de Russische minister van Buitenlandse zaken afgelopen week nog zei (4) tijdens een vergadering van de veiligheidsraad zijn het vooral deze landen die de gewapende bendes aansporen om door te gaan met hun gewelddadige strijd en niet in te zetten op een vreedzame dialoog met de Syrische overheid om zo samen tot een overeenkomst te komen die ervoor kan zorgen dat er geen oorlogsbloed meer in de Syrische bodem hoeft te vloeien.

Voor een goede verwoording van het Russische standpunt zou je nog eens kunnen kijken naar uitspraken van president Poetin op 27 september 2012 (5).

Ter afsluiting nog een pakkend commentaar dat verscheen op een nieuwsartikel dat ging over het verkassen van de FSA-bendes vanuit Turkije naar Syrisch grondgebied (3):

funky alfonzo (unregistered) September 23, 2012, 14:47
The internal opposition to Edrogan government's involvement in Syria is growing by the day..the Turkish people are getting nervous about the increas of the activities of foreigners on their soil..most of them started to realize that their country is being used by others to conduct an agression against a neighboring country which they always had good relations with..they don't feel that they got any reasonable explanation to justify taking sides in an internal dispute of another country..their media started to paint Edrogan as a fool who is being dictated upon by the west to do the dirty work and put the interest of other countries ahead of his own..some of them actualy acused him of being mentaly un-fit for the job and he is experiencing a nervous breakdown....in due time heads will start to roll..the boomerang will come back at every one who under estimated Syria and her friends.

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/09/28/263897/erdogan-blasts-russia-china-on-syria/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/09/invasie-van-baarden-in-turkse-plaats.html
(3) http://rt.com/news/syria-rebels-fighters-assad-741/
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/09/lavrov-landen-die-de-oppositie-opjutten.html
(5) http://rt.com/politics/putin-west-syria-russia-chaos-128/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten